Virgin Galactic odhaluje design kabiny pro turisty do vesmíru

 
Další 3 fotografie v galerii
Sedadlo je důležitou součástí designu, je vyrobeno z nejkvalitnějšího hliníku a uhlíkových vláken / Virgin Galactic
Virgin Galactic odhalila konstrukci kabiny a sedadel své jednotky SpaceShipTwo VSS Unity, která vyšle první komerční astronauty na hranici vesmíru.

Každé sedadlo v kabině pro šest osob má dvě osobní okna pro výhled na Zemi a specifické osvětlení pro každou fázi kosmického letu. Firma streamovala živou i virtuální realitu na YouTube.

Konstrukce kabiny je minimalistická, se sedadly, okny a velkým zadním zrcadlem. Fotoaparáty také hrají hlavní roli v zážitku, aby si 600 budoucích astronautů, kteří už si zaplatili cestu, mohlo zhotovit fotografie a videa z cesty. Podrobnosti o letových oblecích vyvinutých v rámci UnderArmour byly zveřejněny začátkem tohoto roku a v Novém Mexiku pokračuje jejich testování. Virgin Galactic spolupracovala s londýnskou designérskou agenturou Seymourpowell na interiéru kabiny. Cílem bylo zajistit bezpečnost a soukromí.

Sedadlo je důležitou součástí designu, je vyrobeno z nejkvalitnějšího hliníku a uhlíkových vláken. Využívá umělou pěnu a textilie uvnitř sedadel, které navrhl a vyvinul Under Armour s použitím stejného 3D úpletu jako pro letové obleky. Cílem je umožnit astronautům, aby si vychutnali zážitek beztíže.

Kabina kosmické lodi je plná měkkých povrchů, je zde spousta prostoru, kde se mohou cestující pohybovat během letu. Každé sedadlo bylo navrženo, včetně řízeného sklopného mechanismu, který uvádí astronauta do optimálních poloh pro řízení G-sil. Konstruktéři pracovali s některými z 600 budoucích astronautů a zjistili, že téměř každý dokáže zvládnout G-síly. 

Kabina je zasažena minimálně vnějším hlukem, což umožňuje kosmonautům užít si ticho vesmíru a jasnou Zemi pod ní. Světlo je také hlavním rysem designu, s vícebarevnými LED žárovkami ukrytými okolo sedadel astronautů. Když se Země dostane na dohled proti černé obloze vesmíru, veškeré osvětlení v kabině bude vypnuto, aby se lidé mohli soustředit na domovskou planetu pod sebou. Každé sedadlo má spojení zvukem a videem s posádkou vpředu, s letovými údaji a osobní komunikací.

Existuje 16 kabinových kamer, další jsou v kokpitu a některé i na vnější straně kosmické lodi, které zachytí záběry kosmického letu ve vysokém rozlišení. Ty budou astronauti sdílet prostřednictvím sociálních médií a pro každého cestovatele vznikne osobní film.

Aby se ještě zesílila zkušenost s plovoucím vozidlem s nulovou gravitací, zahrnuje kabina velké kruhové zrcadlo na zadní přepážce. To je navrženo tak, aby umožnilo astronautům prohlížet si sebe, zatímco jsou ve stavu beztíže a osvětlení přirozeným jasem Země. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama