Bezdrátový mesh systém Orbi Wi-Fi 6 zvládne připojit až 40 zařízení současně

Součástí zařízení jsou tři gigabitové ethernetové LAN porty umístěné na routeru / Netgear
Nový mesh systém Orbi RBK753 je navržen tak, aby odpovídal současným i budoucím požadavkům moderních domácností.

Zařízení je vybaveno patentovanou třípásmovou Wi-Fi technologií FastLane3 s 8 streamy, která využívá vyhrazený bezdrátový 5GHz kanál pro vzájemnou komunikaci mezi routerem a satelity.

Tato technologie v kombinaci s nejnovějším Wi-Fi standardem Wi-Fi 6, výkonným čtyřjádrovým 1,4 GHz procesorem a technologiemi MU-MIMO a Beamforming poskytuje vysoce spolehlivé internetové připojení o celkové kombinované rychlosti až 4,2 Gb/s (0,6 Gb/s + 1,2 Gb/s + 2,4 Gb/s). Uživatelé se tak mohou těšit na plynulé streamování médií ve 4K/8K rozlišení, hraní online her či videokonference bez přerušení.

Špičkové pokrytí celé domácnosti v rozsahu až 697 m2 obstarává šestice výkonných interních antén se zesilovači, umístěných v routeru i satelitu.

Součástí obou zařízení jsou také tři gigabitové ethernetové LAN porty umístěné na routeru a dva na každém ze satelitů. V případě potřeby lze rychlost přenosu dat navýšit pomocí vzájemné agregace LAN portu a WAN portu (router).

Snadné nastavení a správu mesh systému RBK753 zajišťuje mobilní aplikace NETGEAR Orbi. Jejím prostřednictvím uživatel získává přehled o stavu jeho domácí sítě a připojených zařízení s možností jejich vzdálené správy, včetně vytvoření sítě pro hosty a testu rychlosti připojení. Mesh systém lze ovládat také hlasem, a to pomocí služeb Amazon Alexa a Google Assistant.

Nový model mesh systému Orbi je k dostání v kombinaci jednoho routeru a jednoho (RBK752) či dvou (RBK753) satelitů. Zakoupit ho lze za 14 482 korun (RBK752) a 20 306 korun (RBK753).

Mohlo by vás zajímat

Reklama