Jaký je ten nejlepší mikrofon k PC?

 
Další 2 fotografie v galerii
Obohaťte i vy svůj podcast, vlog nebo live stream o čistý a kvalitní zvuk / heureka.cz
Ať už chcete nahrávat podcasty, voice over k videím nebo si zpestřit hraní počítačových her s kamarády, neobejdete se bez kvalitního mikrofonu. Ideální volbou je bezdrátový USB mikrofon, který v podstatě pouze zapojíte do počítače či notebooku a můžete začít nahrávat. Podívejte se na naše tři favority!

Zapněte a nahrávejte! Jestliže sháníte mikrofon k počítači, volba se vám automaticky zužuje na stolní mikrofony s takzvanou kardioidní (ledvinovou) charakteristikou. Pro ty je typické, že zatímco nahrávají zvuk přicházející zepředu, ostatní rušivé aspekty účinně potlačují. Pro pohodlnější manipulaci se vám bude hodit bezdrátová varianta, u které ale myslete na alternativní zdroj napájení – nejčastěji z integrované baterie, kterou lze dobíjet, nebo z vyměnitelných baterií. Hodně starostí i času vám ušetří mikrofon s USB rozhraním, který jednoduše propojíte s počítačem a můžete začít nahrávat. Navíc už má v sobě zabudovanou zvukovou kartu. 

Eliminujte rušivé zvuky

Nahrávání zvuku si usnadníte pořízením dodatečného vybavení, díky kterému zároveň dosáhnete kvalitnějšího záznamu. Významným pomocníkem je POP filtr, kterému se někdy lidově říká “plivátko”. Jedná se o filtr, který eliminuje výrazné hlásky B a P, které mohou na výsledném zvukovém záznamu působit rušivě.

Stojan a držák pro lepší manipulaci

Upevnění mikrofonu na stojan vám umožní nastavit si ho do požadované výšky a lepší manipulaci. Velkou roli ale hraje materiál, ze kterého je stojan vyrobený – příliš levné stojany nejsou stabilní a negativně ovlivňují zvukový záznam. Nezbytnou součástí je také držák, do kterého mikrofon vsunete. 

RODE NT-USB Mini – malý, ale šikovný

Kondenzátorový mikrofon vybavený USB-C portem ocení všichni streameři a hráči PC her, kteří shání kvalitní mikrofon. RODE NT-USB Mini dokáže přesně zaměřit váš hlas a potlačit zvuky z okolí, takže výsledkem je co nejčistší zvukový záznam. Součástí mikrofonu je integrovaný POP filtr pro eliminaci rušivých hlásek a magnetický stojan pro stabilní umístění na stole.

Trust GXT 242 – to nejlepší pro streamování nebo podcast

Ideální mikrofon pro všechny vlogery, streamery nebo podcastery, jejichž cílem je co nejkvalitnější zvukový záznam. Mikrofon zaznamenává zvuk přicházející zepředu, aniž by věnoval pozornost šumu z pozadí, a navíc je vybavený POP filtrem pro co nejlepší výsledek. Při nahrávání si ho jednoduše umístíte na stůl pomocí tripodu s protivibračním držákem a přes USB konektor ho připojíte k počítači nebo notebooku. 

Trust GXT 252 + Emita – profesionál ve svém oboru

Chcete své podcasty nebo streamování posunout na další úroveň? Skutečně kvalitního zvuku vám pomůže dosáhnout profesionální stolní USB mikrofon Trust GXT 252 s řadou užitečného příslušenství. Potlačení nežádoucího šumu společně s velkým POP filtrem s dvojitou clonou se postará o bohatý a čistý zvukový záznam. Mikrofon buď upevníte na trojnohý stativ, nebo na pohyblivé rameno s protivibračním držákem. 

Obohaťte i vy svůj podcast, vlog nebo live stream o čistý a kvalitní zvuk. Ze široké nabídky mikrofonů si vyberete na Heurece, kde máte jednotlivé produkty seřazené podle oblíbenosti. Porovnejte je mezi sebou z hlediska parametrů, příslušenství i ceny a nezapomeňte se inspirovat také recenzemi ověřených uživatelů. Pokud daný mikrofon hodnocení zákazníků ve svém popisu neobsahuje, podívejte se, zda totožný mikrofón nenaleznete s recenzemi od slovenských zákazníků na Heureka.sk.

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce