Šifrovaný USB flash disk DataTraveler 2000 s klávesnicí má již i 128GB verzi

 
Další 1 fotografie v galerii
Šifrování a odemykání dat se děje přímo v diskové jednotce a PIN se nikdy nepřenáší do hostitelského počítače / Kingston Digital
DataTraveler 2000 je certifikován pro bezpečnostní standard FIPS 140-2 Level 3 a nabízí robustní 256bitové AES hardwarové šifrování.

Tento disk je ideální řešení pro IT profesionály, malé a střední podniky, firemní koncové uživatele i pro všechny ostatní, kteří potřebují elektronickou ochranu dat na maximální úrovni.

Šifrování a odemykání dat se děje přímo v diskové jednotce a PIN se nikdy nepřenáší do hostitelského počítače, takže ho nelze zachytit „špionážními“ programy. Flash disk je nezávislý na operačním systému, a dá se proto snadno používat v pracovních prostředích s mnoha různými zařízeními a operačními systémy.

Aby se zvýšila ochrana dat, dat je DataTraveler 2000 vybaven také alfanumerickou klávesnicí umožňující zabezpečit disk snadno nastavitelným PIN kódem, který může obsahovat kombinaci číslic a písmen.

Další stupeň ochrany zajišťuje funkce automatického uzamčení disku v případě, že byl vyjmut z hostitelského zařízení, aniž byl předtím řádně odpojen od systému. „Disky s nižší kapacitou mají sice svoje specifické výhody, s nárůstem počtu lidí pracujících z domova však vzrostla také potřeba přenášet větší počty souborů s citlivými údaji, což vyvolalo poptávku po šifrovaných discích s vyšší kapacitou,“ říká Oscar Escayola z Kingstonu. 

Model DataTraveler 2000 je nyní k dispozici v kapacitách 4 až 128 GB a má tříletou záruku s bezplatnou technickou podporou.

Mohlo by vás zajímat

Reklama