První hybridní hodinky detekující rizika výskytu fibrilace síní a spánkové apnoe

 
Další 2 fotografie v galerii
ScanWatch by měly poskytnout až 30denní výdrž na jedno nabití / Withings
Fibrilace srdečních síní je nejčastější formou nepravidelného srdečního rytmu, kterou je ovšem obtížné diagnostikovat, jelikož se příznaky nemusí projevit během návštěvy lékaře. Nové hybridní hodinky Withings ScanWatch dokážou díky pravidelnému monitorování tepu sledovat, zda je nízký, vysoký nebo normální.

Ještě přesnější data pak nabídne funkce EKG, kterou lze kdykoliv spustit v menu hodinek. Pokud uživatelé pocítí možné příznaky nebo pokud jsou informovaní o abnormálním srdečním rytmu, mohou snadno spustit EKG.

Poté stačí přiložit dva prsty na ocelové pouzdro hodinek a vyčkat 30 vteřin. Během měření lze sledovat zápis z EKG živě na displeji hodinek a následně si jej kdykoliv prohlédnout v aplikaci Health Mate. Zde lze také najít všechna předchozí měření, která lze vyexportovat a případně ukázat svému lékaři.

Nové Withings ScanWatch poskytují také ucelený přehled o spánku. Uživatelé se tak dozví nejen o jeho kvalitě a délce, ale také o průběhu jednotlivých spánkových fází. Každé ráno lze v aplikaci Health Mate zjistit celkové Sleep Score, které napomáhá uživatelům sledovat celkový dopad kvality spánku.

Nechybí ani funkce chytrého buzení Smart Wake-up, která vzbudí uživatele tichými vibracemi v ten nejlepší moment podle spánkových cyklů. Odhaduje se, že až 1 miliarda lidí po celém světě trpí mírnou až těžkou spánkovou apnoe, což je vážný stav, který může vést k vážným kardiovaskulárním problémům. Často je také uváděna, jako faktor snižující produktivitu a schopnost soustředit se na práci i jako jedna z příčin deprese.

Bohužel, 8 z 10 lidí netuší, že spánkovou apnoe trpí. Withings ScanWatch zvládnou monitorovat epizody spánkové apnoe v průběhu noci pomocí SpO2 senzoru. Po celou noc je tak měřeno okysličení krve pro zjištění případných dýchacích obtíží během spánku.

ScanWatch mají voděodolné pouzdro z 316L oceli a ciferník kryje safírové sklíčko. Na ciferníku je také ručičkový ukazatel splnění denního cíle v nachozených krocích. 

PMOLED displej zobrazuje důležitá zdravotní a sportovní data. Mezi ta patří nachozené kroky, Sleep Score, spálené kalorie a srdeční tep. Napříč těmito položkami mohou uživatelé přecházet pomocí otočné korunky hodinek. Korunkou lze dále spustit EKG a měření SpO2, začít trénink a nastavit budík. Na displeji se mimo výše zmíněné zobrazují také notifikace z chytrého telefonu, které doprovází diskrétní vibrace.

Za pozornost jistě stojí také to, že ScanWatch by měly dle výrobce poskytnout až 30denní výdrž na jedno nabití. Od svých předchůdců si vypůjčily ručičkový ciferník se zabudovaným displejem. Nově nabídnou i vylepšené ovládání pomocí otočné korunky hodinek.

Hodinky Withings ScanWatch jsou již na tuzemském trhu dostupné, ve 42mm verzi za 8 390 Kč a ve 38mm verzi za 7 790 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama