Nový iPhone 12 s rychlým 5G připojením bude výkonnější i odolnější

 
Další 2 fotografie v galerii
Skokem v odolnosti je nový přední kryt Ceramic Shield / Apple
Apple představil nový iPhone 12 se zaoblenými hranami a připojením 5G, které umožňuje přístup i k ultraširokopásmovému připojení Verizon 5G, což je nejrychlejší, komerčně dostupný, systém na světě s více než 4 GB za sekundu.

Apple dále uvedl na trh další tři smartphony: iPhone 12 Pro, iPhone Pro Max a iPhone mini s cenou 699 dolarů. Technologický gigant uvolnil nejvýkonnější fotoaparát se dvěma ultra širokými objektivy s rozlišením 12 megapixelů a objektivem, který zlepšuje výkon při slabém osvětlení až o 27 %.

Předobjednávky na iPhone 12 jsou plánovány na 16. října 2020, k dispozici budou 23. října 2020. Jejich cena je 799 dolarů, balení ale nebude obsahovat nabíječky, ani sluchátka EarPods. iPhone 12 a iPhone 12 mini budou k dispozici hned v pěti provedeních: modré, zelené, černé, bílé a červené. iPhone 12 mini, nejmenší a nejtenčí smartphone s 5G na světě, je možné předobjednat od 6. listopadu 2020 a v obchodech bude od 13. listopadu 2020. 

Příchod 5G je začátkem nové éry iPhone. Pokrokem jsou displeje Super Retina XDR, skokem v odolnosti je nový přední kryt Ceramic Shield. Přidání funkcí 5G do iPhonu zlepšuje rychlost stahování a nahrávání, poskytuje kvalitnější streamování videa, citlivější hraní a FaceTime ve vysokém rozlišení.

Uživatelé si mohou vybrat ze dvou nových barev, modré a světle zelené. Obrazovka je vyrobena ze sklokeramiky, která zvyšuje odolnost proti prasknutí při pádu. iPhone 12 má tradiční 6,1palcovou obrazovku s novými panely Super Retina XDR OLED, které produkují jasnější a živější barvy, jas až 1200 ANSI a dvojnásobné rozlišení proti předchozímu iPhonu.

Jak iPhone 12, tak iPhone 12 mini jsou vybaveny displejem Super Retina XDR pro celou obrazovku, který poskytuje kontrastní poměr 2 miliony ku 1 pro skutečnou černou a zážitek ze sledování HDR u videa ve vysokém rozlišení, detailnější fotografie. Technologie poskytuje téměř dvojnásobek jasu iPhonu 11.

Apple změnil u iPhone 12 design na hladký a oblý. Zároveň je o 11 % tenčí, o 15 % menší a 16 % lehčí než předchozí model. Nainstalovali v něm vlastní procesor A14 Bionic, jehož výkon je o 50 % lepší. Modely iPhone 12 také obsahují MagSafe s vysoce výkonným bezdrátovým nabíjením. Nebude tedy třeba klasická nabíječka, což je součást strategie Applu stát se do roku 2030 uhlíkově neutrálním.

Apple také představil modely iPhone 12 Pro a iPhone Pro Max. iPhone Pro Max má nejvýkonnější fotoaparát v této sestavě a stojí 1099 dolarů a iPhone Pro 999 dolarů. K dipozici je nový inteligentní reproduktor HomePod Mini za 99 dolarů. Dodává se v bílé, vesmírně šedé a může se objednávat od 6. listopadu, v prodeji bude od 16. listopadu 2020. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama