14palcový notebook Yoga Slim 7i Pro je dostupný i s OLED displejem

Displej nabízí velmi dobré pokrytí barevného prostoru / Lenovo
Na letošním veletrhu CES představilo Lenovo nový notebook Yoga Slim 7i Pro, který disponuje 11. generací mobilního procesoru Intel Core s grafikou Intel Iris Xe, nebo až NVIDIA GeForce MX450.

Nová Yoga disponuje například vestavěnými mikrofony, které doplňují funkce „hands-free“, jako třeba oslovování Alexy.

Tato novinka ovšem zaujme zejména díky OLED panelu vyrobenému společností Samsung. Displej je 14palcový a ve verzi OLED s rozlišením 2.8K (2880 x 1800 pixelů) disponuje obnovovací frekvencí 90 Hz s vyšším poměrem stran 16:10 pro plynulejší a přirozenější zobrazení.

Yoga Slim 7i Pro je prvním notebookem řady Lenovo Yoga, který nabízí uživatelům vylepšenou technologii OLED displeje, která se zásadně liší od LCD. Vysoký kontrastní poměr, sytá čerň tmavých scén a posílení barevné složky obrazu prokazují kvality OLED technologie.  

Kombinace kvalitního displeje, tenkého designu, mobilních procesorů a umělé inteligence (AI) společně vytváří notebook, který nabízí lepší kvalitu obrazu, nízkou dobu odezvy a spotřebu energie.
 
Displej nabízí velmi dobré pokrytí barevného prostoru (gamut 100% DCI-P3, 125% sRGB) pro živější barvy a realističtější zážitek z HDR vhodný i pro úpravy videa a fotografií. HDR také vylepšuje kontrast mezi nejjasnější a nejtmavší částí obrazu a nechybí ani podpora Dolby Vision.

14palcová Yoga Slim 7i Pro (LCD verze) bude dostupná na českém trhu od dubna 2021 za cenu od 22 999 Kč. Dostupnost a cena OLED verze zatím nebyla výrobcem stanovena.

Mohlo by vás zajímat

Reklama