Nová SUV od Peugeotu už jsou v Česku, zatímco ostatní evropské země stále čekají

 
Dalších 6 fotografií v galerii
Modernizované SUV vozy k nám dorazily mezi prvními / Peugeot
Modernizované Peugeoty 3008 a 5008 k nám dorazily mezi prvními. V mnoho evropských zemích totiž ještě uvedeny nebyly. Přesto byl podle ředitele značky Peugeot v ČR Marca Venturiniho, nejvyšší čas.

Na podzim 2020 jsme pořádali akční nabídku 7 dní Peugeot a navzdory krizi jsme nasbírali hromadu objednávek. Tento trend pokračoval až do konce roku. Naše skladové zásoby i objednávkové kvóty jsme kompletně vyčerpali, takže jsme nedočkavě vyhlíželi novou výrobu,“ zhodnotil situaci Marco Venturini.

V Peugeotu se tedy dočkali a stejně tak i klienti. Těm se nová „esúvéčka“ mimořádně líbí, jak tvrdí Venturini: „Na nové modely máme už teď spoustu objednávek, zákazníci i koncesionáři jsou z nového designu a výbavy nadšení.“

U modelů Peugeot 3008 a 5008 se nejedná o novou generaci, na tu je čtyři roky od uvedení na trh ještě brzy. Jde tedy o facelifty. Ovšem je těžké tomu uvěřit, protože změn opravdu hodně. Hlavně z čelního pohledu vás uchvátí atraktivní bezrámová maska. Ta dává vozu mnohem reprezentativnější vzhled. Designových úprav najdete ovšem mnohem víc. Nová jsou zadní Full LED světla, přepracovány byly i přední LED světlomety, které jsou nyní agresivnější.

Navazují na ně zalomená světla pro denní svícení s chromovou špičkou. Pro zvýraznění sportovního charakteru vozu byly do nového nárazníku integrovány lesklé boční černé mřížky sání a lakovaný chránič prahu. Přibyl také stylový designový set „Black Pack“ a nové odstíny karoserie, mezi nimiž vyniká zářivě modrá Vertigo u modelu 3008.

Objevily se také nové prvky výbavy. Například Night vision, neboli noční vidění, což je v segmentu kompaktních SUV unikum. Původně tento systém používali v top armádní technice, pak ho převzaly automobilky a vybavily jím ty nejluxusnější modely. Nyní ho najdete i nových SUV od Peugeotu. Jedná se o systém, který umí za pomoci infračervené kamery rozpoznat osoby a zvířata před vozem ve tmě nebo v podmínkách s nízkou viditelností. Funguje na dálku až 250 metrů, tedy více než dosah potkávacích světel. Infračervené záběry zobrazuje na digitálním přístrojovém panelu v zorném poli řidiče.

Zajímavou novinkou je i 3D online navigace. Ta dokáže přijímat data z externích zdrojů a řidič tak má kromě aktuálních dopravních informací od společnosti TomTom k dispozici také přehled volných parkovacích míst v okolí, ceny paliva na různých čerpacích stanicích, předpověď počasí, upozornění na nebezpečné úseky a rychlostní radary a mnoho dalších informací.

Z hlediska motorizací najdete u modelu Peugeot 5008 klasické benzíny a diesely spojené s manuální šestistupňovou nebo automatickou osmistupňovou převodovkou. Příznivce naftových motorů potěší zejména osvědčený dvoulitrový čtyřválec BlueHDi o výkonu 180 koní. 

Model Peugeot 3008 nabízí kromě klasických pohonů i hybridní dvoukolky a čtyřkolky. Vrcholná motorizace 3008 Hybrid4 disponuje dokonce nejvyšším výkonem, který kdy Peugeot u sériových vozů vyráběl, a to rovných 300 koní. Obě verze plug-in hybridního Peugeotu 3008 mají nárok na registrační značku s písmeny EL a mohou tak využívat veškerá privilegia elektromobilů včetně parkování zdarma na modrých zónách. 

Cena Peugeotu 3008 startuje na 562 000 Kč, Peugeot 5008 pořídíte za 605 000 Kč. Nadstandardní pětiletou záruku mají oba vozy v ceně.

Mohlo by vás zajímat

Reklama