Nový router FRITZ!Box 5550 Fiber lze využít i pro symetrické optické sítě

Model umožňuje bezdrátovou konektivitu na rychlostech až 2400 Mbit/s v pásmu 5 GHz / AVM
Model FRITZ!Box 5550, který na počátku letošního roku uvedla společnost AVM na trh, podporuje vysokorychlostní internet po optických přípojkách typu G-PON, XGS-PON nebo v point-to-point sítích (AON).

Novinka již ke konci minulého roku získala od Broadband Forum certifikaci BBF.247, která potvrzuje, že plně vyhovuje mezinárodnímu standardu ITU G.9807.1 pro symetrické optické sítě typu 10 Gbit/s Passive Optical Network (XGS-PON).

Stejně praktické řešení je použito také pro realizaci lokální sítě díky implementaci nejnovějšího standardu pro WLAN s označením Wi-Fi 6 (Wireless AX.)

Díky tomu je možná bezdrátová konektivita na rychlostech až 2400 Mbit/s v pásmu 5 GHz (HE160), respektive až 600 Mbit/s v pásmu 2.4 GHz. Pro připojení přes kabel je k dispozici 2.5 Gbit/s LAN port (NBASE-T) a dva porty 1 Gbit/s.

Stejně jako všechny další produkty AVM se AVM FRITZ!Box 5530 Fiber vyznačuje snadnou použitelnost díky jednoduché instalaci a konfiguraci.

Proto i málo zkušení uživatelé z řad domácností a menších firem mohou bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti zařízení AVM. FRITZ!Box je řada koncových zařízení pro širokopásmový přístup k internetu prostřednictvím ADSL/VDSL, kabelových sítí, LTE i dalších způsobů připojení. Spolu s příslušenstvím tvoří neustále se rozvíjející stavebnici pro počítačové i telefonní sítě v domácnosti nebo kanceláři.

Mohlo by vás zajímat

Reklama