Smartphone realme 8 je vybavený fotoaparátem s rozlišením 108 Mpix

Novinka je prvním chytrým telefonem, který umí natáčet tilt-shift časosběrné video / realme
Nový smartphone realme 8 Pro bude využívat nejnovější generaci 108 Mpix snímače HM2 od společnosti Samsung s rozlišením 12000 x 9000 pixelů a s velikostí 1/1.52“.

Snímač HM2 podporuje slučování 9 pixelů do jednoho, ISOCELL Plus a Smart-ISO, což umožnuje telefonům realme pořizovat ostré snímky i při zhoršených světelných podmínkách.  

108Mpix fotografie pořízená telefonem realme 8 Pro má vyváženou celkovou expozici s živými barvami a ostrými detaily ve světlých i tmavých oblastech. Detaily jsou ostré i při přiblížení. Díky pokročilému snímači realme nabízí i mnoho dalších funkcí.

Novinka realme 8 Pro dosahuje vyšší čistoty zoomu díky nové technologii In-sensor Zoom. Při nastavení modu 3x aktivuje telefon nový In-sensor Zoom. Tento senzor použije namapovaných 12 Mpix s přiblíženou částí a vygeneruje obraz. Zobrazovací proces je rychlejší díky menší velikosti 12Mpix fotografie.

To umožňuje realme 8 Pro pořídit osm takových 12Mpix fotografií za sebou a díky speciálnímu algoritmu je pak spojit, čímž dosáhne vyšší výsledné čistoty obrazu. Po takovém zpracování jsou fotografie z realme 8 Pro vyfocené v režimu 3x z hlediska ostrosti ještě kvalitnější než u některých optických teleobjektivů. 

Novinkou je rovněž časosběrný Starry režim, díky němuž realme 8 Pro umí jako první smartphone na světě zachytit časosběrné video hvězdné oblohy. Podobná videa hvězdné oblohy se většinou dělají natáčením více klipů za pomoci profesionálních fotoaparátů a jejich následným skládáním během postprodukce. Časosběrná videa hvězdné oblohy jsou velkou výzvou, především kvůli výkonu, který je nutný ke skládání fotografií. 

Společnost realme však nyní ve svých smartphonech přináší speciální algoritmus pro časosběrná videa založený na fotografiích hvězdné oblohy. Zaznamená 30 fotografií během 480 sekund a poté vygeneruje časosběrné video o délce jedné sekundy. To znamená, že časosběrný režim může ukázat věčně se měnící vesmírnou oblohu 480x rychleji. 

Běžně fotografové dosahují tzv. tilt-shift efektu pomocí drahých sklopných čoček, díky nimž může být zaostřená pouze část fotografie a všechny ostatní části rozostřené. Vzniká tak dojem miniaturního světa.

Díky novému algoritmu tilt-shift fotografování dokáží smartphony řady realme 8 pořizovat fotografie „miniatur“ a také 10x rychlejší tilt-shift časosběrná videa. Novinka realme 8 Pro je prvním chytrým telefonem, který umí natáčet tilt-shift časosběrné video. 

Realme nabízí v režimu tilt-shift možnosti nastavení tvaru, úhlu, polohy a velikost bokeh efektu, a dokonce i přechodový efekt mezi oblastí bokeh a čistou oblastí. Efekt bokeh můžete pohodlně přizpůsobit tak, aby co nejlépe vyhovoval scéně.

Mohlo by vás zajímat

Reklama