Nový plně elektrický Hummer ujede na jedno nabití až 482 kilometrů

 
Další 2 fotografie v galerii
Model dosáhne zrychlení z nuly na 100 km za 3,5 sekundy / GM
Společnost General Motors (GM) oživila svoje ikonické vozidlo jeho ekologickou variantou. Automobilka totiž představila nové pětimístné SUV Hummer EV, které zvládne 482 kilometrů, než ho bude třeba dobít.

MALOOBCHODNÍ cena novinky je 105 595 dolarů (cca 2 344 000 Kč). Nejvyšší řada Edition 1 nabízí výkon 830 koní, úložný prostor 2.300 litrů a řízení všech čtyř kol s funkcí CrabWalk, která umožňuje i šikmý pohyb. Na cesty by měl vyrazit počátkem roku 2023.

Divize GM představila nové pětimístné SUV v reklamě s LeBronem Jamesem, která byla vysílána během sobotního turnaje NCAA Final Four. Je vybaven několika zajímavými funkcemi včetně režimu, který umožňuje vozidlu zvednout podvozek, aby se vyhnul pozemním překážkám.

Střešní panely jsou odnímatelné a mohou být uloženy v předním úložném prostoru. Řidič si může naplánovat cestu podle nejbližších nabíjecích stanic, včetně informace, jak mu pravděpodobně vystačí energie. K dispozici je generátor 6 kilowattů, takže může fungovat i jako elektrocentrála.  
 
Za dalších 5 000 dolarů mohou řidiči získat volitelný balíček Extreme Off-Road, který je dodáván s 35palcovými pneumatikami do bahnitého terénu, s pancéřováním podvozku a 17 kamerami i předním elektronicky uzamykatelným diferenciálem. Všechny modely budou umět nastartovat motor pomocí telefonu. Většina z nich bude mít řízení všech kol CrabWalk, takže SUV může jet i diagonálně.

Nové SUV má o 23 cm menší rozvor než již představený pick-up Hummer EV, který má být uveden do výroby letos na podzim. To znamená méně prostoru pro baterie a méně energie: 830 koni ve srovnání s 1000 koňských sil v případě pickupu. Menší velikost mu ale zajistí lepší ovladatelnost v terénu.
 
Verze 1 podle GM může dosáhnout zrychlení z nuly na 100 km za 3,5 sekundy a dojet 482 km, než vůz bude třeba nabít. GM v pondělí oznámil, že rezervace nejvyšší verze jsou již vyprodány.

Hummer EV SUV a pick-up budou mít nový bateriový systém pro elektromobily, který bude v nadcházejících letech použitý u desítek nových modelů GM. Společnost chce do roku 2035 úplně zastavit výrobu vozidel na benzínový a naftový pohon.

Mohlo by vás zajímat

Reklama