Nové firewally řady XGS s kontrolou zabezpečení transportní vrstvy

Zařízení řady XGS jsou vybavené architekturou Xstream / Sophos
Nové firewally řady XGS se vyznačují maximální kontrolou zabezpečení TLS (Transport Layer Security), včetně nativní podpory TLS 1.3, která je podle výrobce Sophos až pětkrát rychlejší než u jiných modelů dostupných na trhu.

45 % malwaru detekovaného společností Sophos od ledna do března 2021 používalo ke skrytí škodlivé komunikace TLS. To je ohromující nárůst oproti 23 %, který byl zaznamenán počátkem roku 2020.

Sophos také v uplynulém roce zaznamenal nárůst používání TLS k provádění ransomwarových útoků, zejména u ručně instalovaného ransomwaru. Většina škodlivého TLS provozu, který byl detekován, zahrnuje malware z počátečního kompromitování jako jsou loadery, droppery a instalátory založené na dokumentech jako BazarLoader, GoDrop a ZLoader.

Zařízení řady XGS, vybavená architekturou Xstream firewallů Sophos, poskytují maximální ochranu před hrozbami nultého dne a identifikují a zastavují nejpokročilejší známé a potenciální hrozby – včetně ransomwaru.

Ochrana je podporována zjištěními výkonného průzkumu hrozeb, který je dostupný pouze prostřednictvím SophosLabs Intelix a založený na petabajtech dat o hrozbách ze SophosLabs. Podezřelé soubory jsou bezpečně spuštěny ve virtuálních prostředích SophosLabs Intelix a také podrobeny detailní statické analýze pro další pokrytí detekcí a shromažďování informací. 

Nové procesory Xstream v zařízeních automaticky zrychlují důvěryhodný provoz, jako je software jako služba (SaaS), softwarově definovaná rozlehlá síť (SD-WAN) a cloudové aplikace, což poskytuje maximální prostor pro provoz vyžadující TLS a hloubkovou inspekci paketů.

Tím se výrazně snižuje latence a zlepšuje celkový výkon důležitých podnikových aplikací, zejména těch, které používají data v reálném čase. Procesory Xstream jsou navíc softwarově programovatelné, což umožňuje společnosti Sophos v budoucnu obsáhnout další provoz. Spolu s flexibilitou pro vylepšení a přizpůsobení konektivity na samotném hardwaru to chrání investice zákazníků do hardwaru po celou dobu jeho životního cyklu a zároveň chrání jejich podnikání.

Mohlo by vás zajímat

Reklama