Audio luxus: Sluchátka Sennheiser IE 900 s velkým frekvenčním rozsahem

Nová membrána se vyznačuje i efektivním vnitřním tlumením / Sennheiser
Nová sluchátka Sennheiser IE 900 v sobě ukrývají systém akustických komor zamezující maskování jemných detailů nahrávky. Audiofily zaujmou zejména extrémním frekvenčním rozsahem.

V balení objevíte nejen silikonové ušní adaptéry, ale také jejich pěnové varianty a dva vyměnitelné kabely, z nichž jeden nabízí balancovanou konstrukci bránící indukci elektromagnetického rušení.

Příjemným detailem je i vedení kabelu za ušním boltcem účinně eliminující takzvaný mikrofonním efekt, vznikajícím při tření kabelu o oblečení.

Měniče testuje Sennheiser nejen po jejich kompletaci, ale také po spárování s nejlépe ladícím dvojčetem. Díky preciznosti zpracování a lehkému pružnému materiálu membrány dokážou zahrát skutečně každý slyšitelný tón s velkou přesností. XWB měnič (s frekvenčním rozsahem 5 Hz - 48 kHz) na rozdíl od systémů s několika membránami nabízí velmi dobrou fázovou charakteristiku napříč celým frekvenčním spektrem, vše tak zazní v ten pravý okamžik a bez překryvu jednotlivých pásem.

Nová membrána se vyznačuje i efektivním vnitřním tlumením. Výsledkem jsou přesně ohraničené tóny bez nežádoucího dozvuku, který by kompromitoval průzračnost a čistotu výsledného zvuku.

Důležitou součástí sluchátek je i tělo vyrobené z jediného kusu hliníku, jež zajišťuje vysokou odolnost a dlouhou životnost. Sluchátka ukrývají tři propracované akustické komory tvořící speciální T3CA systém. Ten slouží spolu s akustickou spirálou, která je také frézována přímo do šasi sluchátek, k potlačení parazitních rezonancí, překrývajících jemné nuance ve vysokých frekvencích. 

Za kvalitu si ovšem připlatíte, protože sluchátka Sennheiser IE 900 budou v prodeji od konce května za 33 500 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama