Nový nástroj pro rychlé vyhledávání velmi výhodných letů

Automatizovaný systém denně zkontroluje přes 2 miliardy cen / Pixabay
Pokud se připravujete již na letní dovolenou, tak nepřehlédněte nový nástroj Kiwi.com „Nabídky“, který vám doporučí nejlepší letenky s ohledem na nejbližší letiště, které jsou založené na výpočtu ceny za kilometr.

Jakmile algoritmus nalezne nejlevnější trasu, uživatel nabídku uvidí přímo na webové stránce pod záložkou „Nabídky“, která aktuálně funguje v beta verzi.

„Tyto nabídky, respektive lety, už reálně existují, problém je obvykle ty nejlepší z nich najít. A to se nám, díky našemu novému algoritmu, nyní podařilo. Tento algoritmus hledá a propojuje nejvýhodnější trasy a výsledky ukáže jednoduše na jednom místě,“ říká Eliška Dočkalová z Kiwi.com.

K hledání těchto letů používá Kiwi.com automatizovaný systém, který denně zkontroluje přes 2 miliardy cen. Využívá existující nabídky aerolinek i Kiwi.com, tzv. skryté lety a další cestovatelské hacky, díky nimž může najít ceny, které jsou v porovnání s těmi standardními často neuvěřitelně výhodné.

Uživatel tak například může najít zpáteční letenky z Prahy do Budapešti za 414 korun, na Ibizu za 1445 korun a například do Tel Avivu za 1588 korun.

„Chtěli jsme přijít s nějakým řešením pro lidi, kteří chtějí cestovat, ale mají z různých důvodů omezený rozpočet,“ dodává Eliška Dočkalová. „Často pro ně není zase až tak důležité konkrétní datum odletu, chtějí prostě někam vyrazit za rozumnou cenu.  Díky našemu novému algoritmu teď přinášíme řešení, se kterým bude cestování, ruku v ruce s obnovou cestovního průmyslu, dostupné pro každého,“ dodává.

Na rozdíl od ostatních online cestovních kanceláří, které podobné nabídky vytváří manuálně či jen částečně automatizovaně, a jsou tak schopny nabídnout jen omezené množství letů, Kiwi.com vyhledávač letenky hledá plně automatizovaně a v závislosti na poptávce zákazníků.

Cestující si mohou na záložce "Nabídky" vybrat jim nejbližší letiště, cenové rozpětí a další kritéria. Kiwi.com následně najde veškeré relevantní lety, ať už pro nejbližší dny a týdny, nebo v delším časovém horizontu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama