• redakce
  • Komerční sdělení
  • 30. června 2021
  • 07:30

Nejoblíbenější technické vychytávky pro údržbu domu a zahrady

Robotický vysavač není úplnou novinkou... / pixabay.com
Není třeba zdůrazňovat, že oproti našim předkům máme v rámci péče o domácnost mnoho výhod: už dávno nepereme na valše, prádlo nemusíme ani věšet, aby uschnulo, koště nahradil vysavač, kosu elektrická sekačka na trávu. Moderní doba jde ale ještě dál: Pokud chcete ušetřit čas a minimalizovat čas strávený úklidem, poohlédněte se po dalších moderních přístrojích, které převezmou část vašich povinností a umožní vám věnovat se zábavnějším záležitostem, než je udržování pořádku.

Kdysi sci-fi, dnes realita: s domácností pomohou roboti. I když se zatím v běžných domácnostech neobjevují humanoidi ochotní zastat všechny potřebné úkony od úklidu po odvedení dětí do školy, už dnes existuje několik robotů, o kterých si vaši prarodiče mohli nechat jen zdát. Stačí zmáčknout tlačítko a váš robot za vás vysaje, vytře, umyje okna nebo třeba poseče trávu.

Vysaje, zatímco jste venku

Robotický vysavač není úplnou novinkou, poslední modely jsou ale mnohem vychytanější než ty původní. Například iRobot Roomba dokáže u vyšších modelů lépe mapovat místnost a lze ho párovat s mobilem, takže můžete zapnout vysávání například když jste v práci, abyste se vrátili do uklizeného bytu, nebo vymezit plochu, kterou je třeba vysát. Obzvlášť pokud máte malé děti nebo zvířata, ušetří vám tento přístroj několik hodin týdně. Některé modely dokážou dokonce i vytřít, takže se manuální péče o čistotu vašich podlah stane minulostí.

Mytí oken a sekání trávy bez vaší pomoci

Zejména v moderních rodinných domech s efektivními velkými prosklenými plochami je časté mytí oken nutností. I této povinnosti se dá ale vyhnout pořízením robotického čističe oken. Ten pomocí senzorů, navigačního systému a umělé inteligence dokáže umýt i vyleštit sklo i obklady bez lidské asistence. Podobně funguje i robotická sekačka na trávu: pokud máte rozhlehlý pozemek, oceníte, že si poradí i bez vás. Pokročilé modely nabízejí řadu funkcí, například dešťový senzor, úsporný režim nebo bezpečnostní PIN. Samozřejmostí je ovládání přes aplikaci pomocí chytrého mobilu nebo tabletu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama