Nová dimenze prostorového zvuku přichází se systémem Sony HT-A9

 
Další 2 fotografie v galerii
Čtyři reproduktory se k řídicí jednotce připojují bezdrátově, takže nemusíte v obývacím pokoji používat žádné reproduktorové kabely / Sony
Nový model HT-A9 od Sony je vybaven technologií Sound Field Optimization, jež sofistikovaně měří relativní výšku a polohu každého reproduktoru, syntetizuje zvukové vlny a pomocí pouhých čtyř reproduktorů vytváří až dvanáct virtuálních reproduktorů, díky nimž vás obklopí 360° prostorovým zvukem.

Není třeba měnit rozmístění nábytku ani přesně rozmisťovat reproduktory. Model HT-A9 používá dva mikrofony v každém reproduktoru, které měří jejich relativní výšku a polohu pomocí funkce optimalizace zvukového pole (Sound Field Optimization).

Systém tak dokáže vytvořit již zmíněných dvanáct virtuálních reproduktorů v ideální poloze a zcela zaplnit místnost 360° prostorovým zvukem. Optimalizaci zvukového pole aktivujete tak, že provedete snadné nastavení v hlavním menu na obrazovce televizoru, a to kdykoli budete chtít, ať už hned při prvním nastavení, nebo až za několik měsíců.

Čtyři reproduktory se k řídicí jednotce připojují bezdrátově, takže nemusíte v obývacím pokoji používat žádné reproduktorové kabely.
 
Reproduktory novinky jsou vybaveny reproduktorovými jednotkami X-Balanced, které mají unikátní obdélníkový tvar a maximalizují plochu membrány pro bohatší basy a zachování akustického tlaku a čistoty hlasu.

Reproduktory jsou vybaveny novým Wide Directivity Wooferem, který snižuje kavitaci, díky minimalizaci konkávní hloubky. Ten spolupracuje s 19mm výškovým reproduktorem typu Soft Dome a reprodukuje čistý, přirozený zvuk při vysokých frekvencích. Navíc se díky reproduktorům směřujícím vzhůru zvuk odráží od stropu, což přináší intenzivní zvuk seshora. Reproduktory mají také zkosené hrany, které snižují difrakci zvuku.

Výsledný zvuk můžete ještě doladit přidáním volitelného subwooferu. K dispozici jsou dva modely, které byly navrženy tak, aby přinášely hlubší basy a větší čistotu hlasu. Model SA-SW5 nabízí 300 W hlubokých a bohatých basů ze 180mm reproduktoru s pasivním zářičem. Model SA-SW3 nabízí 200 W zvuku z kompaktního subwooferu s bassreflexem a 160mm měničem.

Reproduktory jsou vybaveny také funkcí DSEE ExtremeTM, která využívá technologii Edge-AI k vylepšení komprimovaných digitálních souborů v reálném čase. Obnovuje kvalitu zvuku ve vysokých frekvencích, k jehož ztrátě při kompresi dochází, a zajišťuje tak plnější poslech.  

Cena modelu HT-A9 bude 49 990 Kč, v prodeji bude od září 2021. Cena volitelného subwooferu SA-SW5 bude přibližně 20 900 Kč a model bude v prodeji opět již v září 2021.

Mohlo by vás zajímat

Reklama