Jak transparentně komunikovat o zdraví? Pomocí speciálních automatických systémů

Zásadní pro spolehlivou komunikaci je možnost integrace s jinými interními systémy / Daktela
Komunikace ve zdravotnictví a každodenní rychlý a především spolehlivý kontakt mezi lékařem či zdravotní sestrou a pacientem je základem úspěšného průběhu nejenom léčby, ale také realizace kontrol a objednání na jednotlivá vyšetření. Právě tento transparentní způsob komunikace nabízí software pro kontaktní centra Daktela.

Omnichannel řešení Daktela totiž umožňuje například nahrávat všechny hovory mezi pacienty a zdravotními pracovníky, ať jde o lékaře nebo zdravotní sestry. Právě to výrazným způsobem napomáhá k celkové transparentnosti komunikace, která je zásadní ve zdravotnictví, kdy rychlost a kvalita podávaných informací přímo souvisí s kvalitou poskytované lékařské péče.

Software Daktela využívají již několik let například odborníci služby uLékaře.cz: „Díky Daktele mohou automaticky odcházet lidem potvrzující SMS o objednání k lékaři. Další zkvalitňování poskytování služeb umožnilo také nahrávání hovorů. Uživatelům je možné nabídnout komunikaci v češtině nebo angličtině a propojit je s pracovníkem, který tento jazyk ovládá. S uživateli je možné komunikovat nejen po telefonu, SMS a e-mailu, ale i na webových stránkách pomocí webchatu,“ říká Barbora Korandová, head of medical & client services služby uLékaře.cz.
 
Systém Daktela tak umožňuje obdobným službám, jako je uLékaře.cz, vyřešit v průměru až 5.000 požadavků každý měsíc, navíc s přehledným reportem komunikace a statistikou hovorů, SMS či emailů, které se zobrazují v rámci aplikace přehledně v jednom okně.
 
Zásadní pro spolehlivou komunikaci je také možnost integrace s jinými interními systémy, kdy Daktela automaticky propojuje konkrétní hovor s dalšími relevantními informacemi například z interní databáze a zdravotník díky tomu může uživateli rychleji a lépe poradit a doporučit, jak má postupovat, případně jej propojit s tím správným lékařem a nabídnout tak mnohem rychleji třeba termín vyšetření. Díky spojení s již používaným CRM systémem se u stávajících klientů automaticky otevře „karta pacienta“, jakmile pacient zavolá. Není již tedy nutné zdlouhavé hledání potřebných informací.
 
Dříve, než se do dané ordinace pacient dovolá, se systém podívá, se kterým z lékařů byl v kontaktu, případně se kterým pracovníkem klientské linky naposledy hovořil a na toho ho primárně spojí. Vyřídit hovor může ovšem dostatečně kvalifikovaně i jiný zdravotník či zdravotní sestra díky kompletní historii komunikace, kdy hned uvidí, co bylo konkrétně v minulosti řešeno. „Díky systému Daktela tak máte jistotu, že všechny hovory jednotlivých pacientů a klientů dané kliniky nebo nemocnice budou zodpovězeny a emaily vyřízeny,“ dodává Richard Baar, CEO společnosti Daktela, jež se vloni podílela také na vytvoření trasovacího call centra a komunikačního softwaru známého jako „Chytrá karanténa“, do níž se postupně zapojily veškeré hygienické stanice ČR.
 
Tyto praktické výhody v komunikaci může využívat jakékoliv zdravotnické zařízení či nemocnice, dále soukromé kliniky, ale i větší ordinace praktických lékařů a specialistů. Transparentnost je ovšem důležitá i při komunikaci s klienty na veterinárních klinikách, kdy je možné zpětně ověřit podle záznamu hovoru, jaká léčba byla doporučena, případně na kdy byl daný chovatel objednán, či jaké léky si měl vyzvednout.
 
Sofistikované řešení pro komunikaci výrazně zkrátí dobu potřebnou s klienty na lince a zásadním způsobem zvýší komfort pro pacienty i zaměstnance při vzájemném kontaktu, ať se jedná o jakýkoliv komunikační kanál, který si zvolí. Unikátní omnichannel řešení Daktela je spolehlivé řešení na míru pro každého.

Mohlo by vás zajímat

Reklama