Nový Megane E-Tech je 100 % elektrický a také originálně stylový

 
Další 2 fotografie v galerii
Megane E-Tech poskytuje výkon až 160 kW a točivý moment 300 Nm / Renault
Nový Megane E-Tech automobilky Renault měl dnes světovou premiéru na autosalonu IAA Mobility 2021 v Mnichově. Prodej této zajímavé auto-moto novinky bude zahájen v březnu 2022.

S prodlouženým rozvorem (2,70 m a celkovou délkou 4,21 m) a zmenšenými převisy nové platformy CMF-EV má Megane E-Tech praktické proporce.

Rekordně tenká baterie (pouze 110 mm) umožnila překonat omezení poměru vnější velikosti a vnitřního prostoru. Při uvedení nového Megane E-Tech 100% elektrický se nabízí šest elegantních a výrazných barev karosérie: šedá Rafale, šedá Schiste, modrá Nocturne, červená Flamme, černá Etoilé a bílá Glacier.

Pro lepší personalizaci exteriéru je možné zvolit dvoubarevné provedení s odlišnou barvou střechy, sloupků a v závislosti na výbavě i kryty vnějších zrcátek v odstínu šedá Schiste, černá Etoilé a bílá Glacier s více než 30 možnými kombinacemi.

Nový Megane E-Tech 100% elektrický automaticky detekuje klíč v blízkosti vozu a aktivuje se při přiblížení na méně než jeden metr. Vozidlo spustí světelnou animaci s blikáním světlometů zevnitř ven, po jejich zhasnutí se rozsvítí denní a směrová světla.

Vzadu se rozsvítí světelný pás a světla a směrovky se probudí v dynamickém impulsu. Tato vítací sekvence končí rozsvícením světel na zpětných zrcátkách, která promítnou na zem nové logo Renault a označí tak přístup k vozu.

Všechny verze nového Megane E-Tech 100% elektrický mají zapuštěné kliky dveří. Jakmile se řidič nebo cestující přiblíží a chce otevřít dveře nebo jakmile se vůz odemkne, kliky skryté v karosérii automaticky vyskočí díky elektrickému systému. Do zavřené pozice se vrátí dvě minuty od zaparkování, když se vozidlo začne rozjíždět nebo při zamčení dveří.

Interiéru novinky dominuje velká 12,3palcová obrazovka (1920 x 720 pixelů, formát na šířku), doplňuje ji multimediální obrazovka 12 palců (1250 x 1562 pixelů, formát na výšku). V základní výbavě má multimediální obrazovka 9 palců (1250 x 834 pixelů, formát na šířku).

Obrazovka obsahuje procesor Qualcomm Snapdragon poslední generace, podporující vícenásobné zobrazování, připojení USB-C a všechny technologie potřebné pro bezpečnost a asistenci při řízení (například 3D okolní kamera). 

Zajímavá technologie „Cocoon Effect Technology“, která byla vyvinuta a patentována inženýry značky Renault, poskytuje za jízdy příjemný pocit akustického pohodlí dokonce i u elektromobilu, který je z podstaty tichý.

Mezi podlahou vozidla a baterií byla vlisována vrstva specifické pružné tlumicí pěny, která pokrývá celý povrch baterie. Výhoda je znát od rychlosti 30 km/h, kdy v prostoru pro cestující vzniká efekt kokonu hodný prémiových hatchbacků, jehož mohou cestující maximálně využít pro poslech hudby nebo rozhovor s ostatními pasažéry, a to i na dálnici.

Nový Megane E-Tech poskytuje díky novému pohonnému ústrojí výkon až 160 kW a točivý moment 300 Nm, ale také čtyři úrovně rekuperačního brzdění.

Pod kapotou nového Megane E-Tech se tedy budou nabízet dvě verze: 96kW (130k) a 250Nm, 160kW (218k) a 300 Nm. Výkonnější varianta by měla podle výrobce umožňovat zrychlení z 0 na 100 km/h za pouhých 7,4 sekund.

Mohlo by vás zajímat

Reklama