Chytrá mohou být díky nové platformě na bázi IoT i střední a malá města

Z jednoho dashboardu mohou mít pracovníci města okamžitý přehled o spotřebách energií všech budov a technologií / Pixabay
Přerod českých měst na tzv. smart city je nyní o něco jednodušší. Nová univerzální analytická platformu na bázi IoT (internet věcí) je určená pro menší a středně velká města bez vlastních analytických kapacit.

Nová platforma společnosti SAS totiž umožňuje propojit přibývající smart systémy a využít tak potenciál městské digitalizace naplno.

Platforma IoT od SAS je určená pro řešení smart city, dokáže analyzovat řadu klíčových ukazatelů a předcházet krizovým situacím, ale také přijímat opatření pro zefektivnění provozu města a zlepšení života občanů.
 
Z jednoho dashboardu mohou mít pracovníci města okamžitý přehled o spotřebách energií všech budov a technologií, které město vlastní nebo spravuje - například z městského úřadu, ze škol, z veřejného osvětlení či ze stadionu.

Na dashboardu vidí také aktuální informace z různých senzorů, například z dopravy, o kvalitě ovzduší v budově základní školy, o výšce hladiny řeky či o zaplnění kontejnerů na odpady. Systém v případě jakéhokoli problému okamžitě varuje odpovědného pracovníka.
 
Souhrnný manažerský report v názorné grafické podobě má každý den k dispozici i starosta a rada města, kteří tak mohou ihned řešit například překračování plánované spotřeby energií, nebo přeplnění kontejnerů. Řízení města je díky tomu efektivnější a proaktivněji než dříve.
 
Dalším benefitem je pomoc při vykazování přínosů investic do smart systémů. Dokládat průběžně měřitelné přínosy bývá obvykle nezbytné u projektů financovaných z eurofondů, ale může být užitečné i při komunikaci s občany.

Zdroj: SAS

Mohlo by vás zajímat

Reklama