Čínská auta se valí do Česka v čele s novou značkou osobních vozů Dongfeng

 
Další 2 fotografie v galerii
Nejzajímavějším modelem je SERES 3 s cenou 919 900 Kč / BIDLI auto
Zavedené evropské automobilky by měly být na pozoru. Do České republiky totiž právě přichází vůbec první automobilka z Číny – Dongfeng Motor Corporation. Nové vozy, sedmimístné rodinné SUV GLORY 580, SUV-kupé FENGON 5 a elektromobil SERES 3, lákají zejména zajímavou cenou.

Všechny modely jsou dováženy v nejvyšší výbavě a kupující si tak vybírá jen barvu karosérie a interiéru. Pravděpodobně nejzajímavějším modelem je SERES 3 s cenou 919 900 Kč, za kterou na trhu najdete obdobně vybavené vozy se spalovacími motory.

Jeho výkon je 120 kW, s 54 kWh baterií má dojezd 301 km podle WLTP, rychlé DC nabíjení a normovanou spotřebou 18 kWh/100 km. Druhým zástupcem značky Dongfeng je sedmimístné rodinné SUV GLORY 580 a s cenou 599 900 Kč bude na českém trhu patřit k nejlevnějším ve své kategorii. Trojici modelů uzavírá SUV-kupé FENGON 5 za 699 900 Kč a podobně jako ostatní modely nabízí zajímavý design a sedmiletou záruku.

„Očekáváme, že prosadit se na českém trhu s novou značkou bude pro nás obrovskou výzvou. Průnik čínských výrobců na náročné a vysoce regulované trhy Evropské unie se stal realitou. Naší zásadní konkurenční výhodou je poměr cena/výkon a to, že veškeré vozy budeme mít skladem k okamžitému odběru. Vozy chceme zákazníkům nabízet zcela odlišným způsobem a nabídnout tak nový nákupní zážitek. Současný obchodní model a dostupnost vozů se zásadně mění. Využijeme pro komunikaci v maximální míře online média s vlastním bohatým multimediálním obsahem, na našich pobočkách budou vozy k vidění a díky síti našich prodejců dovezeme vozy pro zkušební jízdu kamkoli bude klient potřebovat,“ řekl Jan Průcha ze společnosti BIDLI auto.

Začátkem příštího roku budou v Česku dostupné dvě další novinky – SERES SF5, výkonné elektrické SUV s dojezdem až 1 000 km, pohonem všech čtyř kol a výkonem přesahujícím 500 kW a zrychlením o 0 na 100 km/h za 3,5 s.

Dalším modelem bude VOYAH FREE – elektrické SUV, které je prvním zástupcem nové luxusní značky Dongfeng VOYAH, jehož design pochází z pera světového designerského studia ITALDESIGN a bude poskytovat pokročilé automatické asistenční funkce včetně 9 kamer a 12 ultrazvukových radarů, vzduchové odpružení, noční vidění a nabídne dojezd 860 km.

Mohlo by vás zajímat

Reklama