• redakce
  • Komerční sdělení
  • 30. září 2021
  • 05:43

Coboti: kolaborativní roboti ve skladu

Zařízení mohou převzít opakující se a vyčerpávající činnosti / archiv klienta
Coboty, tj. kolaborativní roboty, se nyní úspěšně používají v mnoha logistických procesech prováděných ve skladu, od nákladní přepravy až po vychystávání. Tato technologie vám umožňuje výrazně zlepšit efektivitu dodavatelského řetězce. Řešení tohoto typu jsou často implementována v automobilovém průmyslu a maloobchodních společnostech. Podle výzkumů může spolupráce lidí a robotů snížit neefektivní pracovní dobu přibližně o 85%.

Collaborative robots Coboti jsou roboti navržení pro interakci s lidmi v pracovním prostředí. Jejich úkolem je podporovat zaměstnance při provádění opakujících se, složitých nebo nebezpečných úkolů. Kolaborativní roboty vznikli spojením dvou klíčových technologií - umělé inteligence a strojového učení. Nenahrazují personál, ale učí se od něj plnit úkoly s maximální přesností a přitom mohou pracovat bez přerušení.

Co to znamená pro logistiku? Zařízení mohou převzít opakující se a vyčerpávající činnosti, což zaměstnancům umožní soustředit se na úkoly, které generují největší zisk jako je analýza dat nebo strategické rozhodování. Ve velkých skladech a distribučních centrech mohou coboti zvýšit efektivitu procesu vychystávání objednávek, například dodáním správných produktů, aby zaměstnanci odpovědní za tuto činnost nemuseli opouštět svá pracovní místa.

Oblíbené ve firmách jsou kolaborativní roboty od Universal Robots, což je dánský výrobce menších flexibilních průmyslových kolaborativních robotických ramen. Firma sídlí v Odense v Dánsku. Společnost Universal Robots dospěla k závěru, že trhu s robotikou dominují těžké, drahé a nepraktické roboty. V důsledku toho vyvinuli myšlenku zpřístupnit robotickou technologii malým a středním podnikům.

V roce 2008 uvedli na dánském a německém trhu první koboty s označením UR5. Společnost také uvedla na trh roboty vhodné pro úkoly s vysokým užitečným zatížením, například manipulace s těžkým materiálem, obsluha těžkých strojů, balení a paletizace a autonomními mobilní roboty (AMR). Produkty se skládají z těžkých modelů s označením UR16e, stolních robotů UR3 a UR3e, UR5 a UR5e a UR10 a UR10e.

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce