Nový Peugeot 308 má dobře nakročeno, Němci ho ocenili v anketě Auto roku

 
Další 3 fotografie v galerii
Nový Peugeot 308 čeká nyní anketa Evropské auto roku / Peugeot
Uvedení nového auta na trh je klíčovým okamžikem v jeho produkčním životě. Předchází mu mnoho měsíců vývoje, testování, dolaďování a také velkých investic. Není divu, že si výrobci chtějí ještě před uvedením nového produktu otestovat, jaký vzbudí u potenciálních klientů ohlas. K tomu ještě nedávno sloužily mezinárodní autosalony.

Každá významná automobilová novinka měla v Ženevě, ve Frankfurtu či v Paříži svou světovou premiéru, tedy svůj den „D“. Z reakce návštěvníků a novinářů pak automobilka mohla v předstihu vyčíst, jak se novému autu bude na trhu dařit. 

Následkem pandemie autosalony ustaly. Nejvýznamnější z nich, Ženeva, už oznámila, že stejně jako loni a předloni ani v roce 2022 se slavná přehlídka automobilových novinek na břehu ženevského jezera konat nebude. Automobilky se svými novinkami tak hledají příležitosti k testování reakce trhu jinde. Příkladem je Peugeot v České republice, který využil k premiéře Prague Car Festival v Praze.

Zde o posledním říjnovém víkendu ukázal úplně první a zatím jediný exemplář nového modelu Peugeot 308. A dobře udělal. Na výstaviště do Letňan se totiž sešlo neuvěřitelných 25 tisíc návštěvníků. Nový Peugeot 308 byl přijat více než vřele. Davy obdivovatelů se kolem něj točily po celou dobu expozice.

Dalším indikátorem, zda se novému modelu bude či nebude dařit, jsou různé ankety. Nejprestižnější z nich je Auto roku. To se vyhlašuje jak na celoevropské úrovni, tak i v rámci jednotlivých států. V říjnu se volilo v Německu, což je pro mnoho neněmeckých automobilových značek tvrdý oříšek. Nový Peugeot 308 se zde ovšem stal se vítězem kategorie kompaktních vozů. Prosadil se mezi 11 konkurenty od 9 výrobců. Porotu zaujala strategie značky Peugeot Power of Choice: zákazníci si mohou vybrat mezi benzinovým a naftovým motorem a dvěma plug-in hybridy. Dalšími důvody pro udělení ceny byly moderní technologie nového modelu 308, včetně přizpůsobitelného digitálního místa řidiče i-Cockpit®, a dále atraktivní design s novým logem značky. V Německu začíná cena vozu Peugeot 308 ve výbavě Active Pack s benzinovým motorem PureTech 110 k na 23 200 EUR včetně DPH.

„Jedná se o první ocenění, které nová generace vozu Peugeot 308 získala. Jsme velmi hrdí na to, že zde náš vůz vyhrál. Velké poděkování patří porotě GCOTY a celému týmu Peugeot. Tento úspěch ukazuje, že jsme s naší strategií Power of Choice na správné cestě, stejně jako se strategií elektromobility. S novým modelem Peugeot 308 je již 80 % naší nabídky elektrifikovaná,“ uvedl Haico van der Luyt, ředitel společnosti Peugeot v Německu.

Teď čeká nový Peugeot 308 anketa Evropské auto roku. Uspěje stejně jako jeho předchůdce, který tento prestižní titul získal v roce 2014? To se uvidí na začátku příštího roku.

Zdroj: Peugeot

 

Mohlo by vás zajímat

Reklama