Nové čerpadlo Aquarea T-CAP si udrží topný výkon i při venkovní teplotě minus 20 °C

Chladicí okruh je utěsněn uvnitř venkovní jednotky, takže chladivo není ve vnitřních místnostech / Panasonic Heating & Cooling Solutions
Čerpadlo Aquarea T-CAP v provedení monoblok je jednotný systém pro vytápění a chlazení domu i výrobu teplé vody.

Monoblok T-CAP je vhodný pro revitalizační projekty, protože může nahradit tradiční plynové či olejové/naftové kotle. Navíc jej lze připojit i k novému podlahovému vytápění, radiátorům nebo ventilačním jednotkám. 

Řada má vysokou energetickou účinnost, jelikož dosahuje při 35 °C hodnocení A +++ a při 55 °C A ++ a má lepší SCOP i kapacitu chlazení. Kromě toho může systém pracovat s vyšším tlakem a dosáhnout teploty 65 °C u průtokové vody.

Monoblok používá chladivo R32, které má ve srovnání s R22 a R410A velmi nízký dopad na potenciál globálního oteplování. Chladicí okruh je utěsněn uvnitř venkovní jednotky, takže chladivo není ve vnitřních místnostech a nemusíte se obávat jeho úniku.

Díky technologii duálního tepelného výměníku jednotky dokáže T-CAP udržovat topný výkon i při nízkých venkovních teplotách až do -20 °C a konkurovat tak tepelným čerpadlům s vyšším výkonem.

To se promítne do úspory v pořizovací ceně a provozních nákladech, což majitelé – vzhledem k strmému nárůstu cen energií – jistě ocení. Systém je navíc vybaven novým magnetickým filtrem se snadnou údržbou, který umožňuje filtrování a odstraňování kovových částic, čímž předchází selhání oběhového čerpadla.

Systém je také kompatibilní se službou Aquarea Smart Cloud, který umožňuje koncovým uživatelům dálkově ovládat celou řadu funkcí vytápění a chlazení, včetně monitorování spotřeby energie a nákladů na provoz. Kromě toho mohou uživatelé systému Aquarea Smart Cloud využívat program IFTTT. Tato technologie nabízí uživatelům ještě rychlejší přístup k ovládání chytré domácnosti pouhým stisknutím tlačítka nebo pomocí hlasového ovládání.

Nový monoblok Aquraea T-CAP je k dispozici v jednofázovém provedení v kapacitách 9 kW a 12 kW a třífázovém provedení o výkonu 9 kW, 12 kW a 16 kW.

Mohlo by vás zajímat

Reklama