Mezinárodní dodávkou roku je Renault Kangoo Van

Vnitřní střešní nosič umožňuje uložit dlouhé předměty pod střechou / Renault
Nový Renault Kangoo Van byl porotou složenou z 24 evropských novinářů zvolen Mezinárodní dodávkou roku 2022 (IVOTY). Tato dodávka byla oceněna jako nejlepší volba ze 14 lehkých užitkových vozidel uvedených na trh v posledních 12 měsících.

Pro porotu IVOTY je hlavním kritériem pro udělení ceny přínos pro standardy segmentu lehkých užitkových vozidel v oblasti efektivity, bezpečnosti, udržitelnosti a ekologických standardů.

Renault získal ocenění IVOTY již počtvrté, a to po modelech Master v roce 1998, Trafic v roce 2002 a Kangoo Z.E. v roce 2012. Nový Kangoo Van je určen především větším vozovým parkům, řemeslníkům a obchodníkům. 

U této dodávky usnadňuje nakládání systém "Open Sesame by Renault", který díky absenci prostředního sloupku nabízí nejširší pravostranný přístup na trhu s délkou otvoru 1,45 m. Ale také "Easy Inside Rack", vnitřní střešní nosič, který umožňuje uložit dlouhé předměty pod střechou a bezpečně, aby se lépe využila ložná plocha.

Mezi přední vlastnosti patří objem nákladového prostoru až 3,9 m3 ve standardní verzi, užitečné zatížení 600 kg, které lze na přání zvýšit na 800 kg, a hmotnost přívěsu 1 500 kg.

Kangoo Van zaujme i ergonomickým interiérem s vylepšeným tepelným a akustickým komfortem, který nabízí 60 litrů úložného prostoru a možnost usazení až 3 osob v kabině. Tato konfigurace nabízí možnost přeměnit kabinu na mobilní kancelář sklopením středového opěradla.

Nechybí konektivita s novým multimediálním systémem Renault EASY LINK na 8palcové obrazovce, praktickým držákem pro chytré telefony, 15W bezdrátovou nabíječkou, hands-free kartou a dvěma USB a dvěma 12voltovými zásuvkami.

K dispozici je 12 jízdních asistentů, včetně digitálního zpětného zrcátka Rear View Monitor, aktivního nouzového brzdění, kontroly stability přívěsu a systému Easy Pilot kombinujícího adaptivní tempomat a asistenta pro jízdu v jízdním pruhu.

Nový Kangoo Van bude na jaře 2022 k dispozici také v elektrickém provedení a později i v prodloužené verzi.

Mohlo by vás zajímat

Reklama