Nová pneumatika UltraContact s delší životností a nízkou hlučností

Mezi nejdůležitější vlastnosti této pneumatiky patří krátká brzdná dráha, a to i na mokré vozovce / Continental
Nový model letní pneumatiky UltraContact od společnosti Continental nabízí velmi dlouhou životnost a vyšší bezpečnost díky dosahované kratší brzdné dráze, a to i na mokré vozovce.

Vývojáři pneumatik přepracovali směs a běhoun u nové pneu tak, aby nabízel jak vyšší kilometrový výkon a maximální robustnost, tak také bezpečné jízdní vlastnosti a nízký valivý odpor.

Dlouhé životnosti docílili tím, že pro běhoun vyvinuli novou, velmi odolnou pryžovou směs, známou jako směs YellowChili. Ta obsahuje speciální systém odolných polymerních směsí, které zajišťují menší oděr než běžné směsi. Díky vysoce kvalitním složkám také dokáže dobře přilnout k povrchu vozovky a zajistit velmi dobrý záběr pneumatiky, což je důležité pro dobrý rozjezd, přesné řízení a krátkou brzdnou dráhu.

Dalším prvkem, který snižuje oděr a prodlužuje životnost, je speciálně vyvinutý běhoun. Kombinace vysokého počtu lamel s pevnými žebry dezénu zajišťuje vysokou tuhost a stabilitu, protože tlak se rovnoměrně rozkládá po celé styčné ploše.

Konstruktéři společnosti Continental se zaměřili na robustnost konstrukce, protože pneumatika má nabízet dlouhou životnost. Mnoho rozměrů nových pneumatik UltraContact je navíc vybaveno žebrem pro ochranu ráfku, které poskytuje dodatečnou ochranu spodní části bočnice.

Mezi nejdůležitější vlastnosti této pneumatiky patří krátká brzdná dráha, a to i na mokré vozovce. Velký počet šikmých lamel u nové pneumatiky UltraContact zajišťuje dobrý odvod vody z kontaktní plochy do dezénových drážek a ramen pneumatiky. Tato koncepce se zkosenými lamelami urychluje odvádění vody a zajišťuje krátkou brzdnou dráhu za deště. 

Jízdní komfort se úzce pojí s nízkým hlukem pneumatiky na vozovce. Po fyzikální stránce se hlukem míní zvukové vlny o různé frekvenci. Za účelem snížení intenzity těchto zvukových vln se do drážek mezi běhounovými pásky vkládají malé prvky – tzv. tlumiče hluku. Podobně jako vlnolam snižují hlučnost, aniž by bránily odvádění vody.

Zdroj: Continental

Mohlo by vás zajímat

Reklama