První ThinkPad s procesorem Snapdragon a s vícedenní výdrží baterie a konektivitou 5G

Novinka je vybavena 13,3palcovým displejem s poměrem stran 16:10 / Lenovo
Společnost Lenovo představila na veletrhu MWC nový ThinkPad X13s, vyvinutý ve spolupráci se společnostmi Qualcomm Technologies, Inc. a Microsoft. Jedná se o první notebook poháněný prémiovým procesorem Snapdragon 8cx Gen 31 s operačním systémem Windows 11 Pro.

Ultratenký design bez ventilátoru zajistí tichý provoz a posunuje tak uživatelskou zkušenost na novou úroveň. Zaujme hlavně výdrží baterie až 28 hodin, umělou inteligencí, rozšířenými možnostmi připojení 5G včetně mmWave a podporou aplikací skrze platformu Microsoft App Assure.

Notebook ThinkPad X13s je navržen tak, aby spotřebovával méně energie. Horní a spodní kryty jsou vyrobeny z 90 % certifikovaného recyklovaného hořčíku, zatímco kryt a rám baterie jsou vyrobené z 97 % recyklovaného plastu a zároveň karton a ochranné výplně pro převoz notebooku jsou plně recyklovatelné.

ThinkPad X13s je vyroben metodou nízkoteplotního pájení Lenovo, která může snížit emise uhlíku až o 35 %. Mimo jiné je vybaven také nízkospotřebovým 13,3palcovým displejem s poměrem stran 16:10 s možností dotykového ovládání nebo technologií Eyesafe s nízkou hladinou modrého světla. To snižuje potřebu napájení, čímž dochází k redukci spotřeby energie.

Tento lehký notebook o hmotnosti pouze 1,06 kg eliminuje každodenní trápení s neustálým napájením a hledáním dostupného internetového připojení. Je ideální pro terénní pracovníky, cestovatele, práci na dálku a všechny, kteří často střídají své pracovní lokace.

Wi-Fi 6E poskytuje stabilnější vysokorychlostní připojení. Pokud není připojení dostupné, nebo není dostatečně zabezpečené, lze zařízení přepnout na 5G mmWave nebo sub6 Wireless WAN. Získáte tak bleskurychlé, vysoce bezpečné připojení i na cestách.

V současné době technologických inovací je nejdůležitější přinášet chytřejší a produktivnější spolupráci zákazníků s jejich zařízeními. Z tohoto důvodu notebook ThinkPad X13s propojuje komunikační lištu s 5megapixelovou kamerou s automatickým rámováním fungující na bázi umělé inteligence, a s možností infračervené (IR) kamery, a standardní sestavou tři mikrofonů poskytující potlačení šumu během konferenčních hovorů.

Snapdragon 8cx Gen 3 představuje procesor Computer Vision, který disponuje významným vylepšeními uživatelského prostředí. Jedná se například o zlepšení detekce přítomnosti člověka pro pohodlnější ověřování uživatele, či zvýšení bezpečnosti a soukromí. Důležitá je také úspora energie díky automatickému vypnutí nebo ztlumení displeje, když se uživatel odvrátí od obrazovky.

Zdroj: Lenovo

Mohlo by vás zajímat

Reklama