Nové způsoby léčby pohybového aparátu pomocí laseru a magnetoterapie

Na rozdíl od běžného terapeutického laseru má uvedený typ laseru schopnost průniku i do dříve neprostupných tkání / Pixabay
Lidem, kteří potřebují posílit svalovou tkáň, případně podpořit proces hojení zlomenin nebo zmírnit bolesti kloubů, se nově na rehabilitačních odděleních poskytuje léčba pomocí ošetření vysokovýkonným laserem nebo výkonovým indukčním systémem (SIS).

Kvalitní přístrojové vybavení je důležitým základem, při jakékoliv léčbě pacienta je ovšem stále nejpodstatnější špičková lékařská péče.

Tým oddělení Rehabilitace na Poliklinice Modřany proto letos v březnu posílila paní doktorka Martina Nyklíčková, jež se rehabilitacím a fyzikální medicíně věnuje již více než 10 let. Působila mimo jiné na Klinice revmatologie a rehabilitace 3. LF UK a ve Fakultní Thomayerově nemocnici.
 
Paní doktorka má cenné zkušenosti s péčí o pacienty se širokým spektrem rehabilitačních diagnóz. „Především jde o pacienty po cévních mozkových příhodách, mozkových traumatech nebo po neurochirurgických operacích. Věnuji se dlouhodobě ovšem také pacientům po ortopedických operacích kloubů a lidem s revmatologickými diagnózami. Do naší ambulance dnes ovšem přichází stále více mladších lidí s chronickou bolestí zad, což může souviset se způsobem práce na dnes tak populárním home office,“ doplňuje MUDr. Martina Nyklíčková.
 
Na oddělení Rehabilitace na Poliklinice Modřany je již více než rok pacientům k dispozici nový způsob léčby pomocí terapie „Super Inductive System“ (SIS). Výhodou terapie SIS je to, že může být provedena bez přímého kontaktu s kůží. Tato terapie může být prováděna dokonce i přes oblečení.
 
Princip výkonového indukčního systému spočívá v intenzivním elektromagnetickém poli, které má pozitivní léčebné účinky na lidskou tkáň. Mezi hlavní léčebné účinky patří především úleva od bolesti, podpora hojení zlomenin, svalová relaxace, svalová stimulace a kloubní mobilizace.
 
Na Poliklinice Modřany je k dispozici také ošetření vysokovýkonným laserem, které patří k zajímavým novinkám ve fyzioterapii. Na rozdíl od běžného terapeutického laseru má uvedený typ laseru schopnost průniku i do dříve neprostupných tkání. Laserová terapie je moderní a efektní neinvazní fyzioterapeutická metoda využívající buněčné fotoaktivace. Účinky laserového záření jsou biostimulační, protizánětlivé, analgetické, bakteriocidní, antiedematozní a vasodilatační.

Zdroj: Poliklinika Modřany

Mohlo by vás zajímat

Reklama