Nová česká aplikace, přes kterou lze podepisovat dokumenty online se 100% jistotou

Samotné podepisování dokumentů v Podpisovně je zdarma / ezConvey
Smlouvy, objednávky zboží nebo třeba účetní doklady. Společnost ezConvey po letech vývoje spustila českou aplikaci Podpisovna, přes kterou mohou firmy i běžní lidé podepisovat jakékoliv dokumenty online.

Podepisování v ní je dle společnosti ezConvey v souladu se zákony, stejně jako při klasickém podpisu rukou. Zaručuje totiž online ověření identity se 100% jistotou – pomocí bankovní identity, mojeID nebo státního registru NIA.

Daňová přiznání i další komunikaci s úřady už Češi dávno řeší online. Doposud u nás ale chyběla podpisová aplikace, přes kterou by i běžný člověk mohl s kýmkoliv podepsat jakýkoliv dokument na dálku tak, aby měl klid na duši, že ho opravdu podepisuje se správnou osobou. To se díky Podpisovně mění.

„Na českém trhu najdete několik aplikací umožňujících online podepisování. My ale ověřujeme totožnost se 100% jistotou, bezpečně, v naprostém souladu se zákonem a všemi dostupnými způsoby,” říká Michal Bočan, spoluzakladatel Podpisovny.

Pro firmy i běžné občany bude podepisování v Podpisovně o to jednodušší, že mohou k ověření své totožnosti využít bankovní identitu (BankID), kterou vlastní už více než 60 % Čechů.

Kromě toho aplikace nabízí i identifikaci na základě služby mojeID, ve verzi pro týmy pak také přes státní registr NIA – tedy pomocí eObčanky, Mobilního klíče eGovernmentu a karty Starcos.

Osoby i soukromé subjekty webovou aplikaci Podpisovna využijí k podepisování řady dokumentů. Mezi ně patří třeba nájemní a rezervační smlouvy, objednávky zboží, účetní doklady, interní firemní dokumentyjako cestovní příkazy nebo zápisy z valných hromad a jakékoliv dodatky ke smlouvám.

„Navíc odpadají veškeré obavy o bezpečnost, a to jak díky certifikovanému ověřování přes BankID, mojeID a registr NIA, tak díky tomu, že Podpisovna prošla důkladnými bezpečnostními testy a její vývoj jsme celou dobu konzultovali s právníky,” uzavírá Michal Bočan

Samotné podepisování dokumentů v Podpisovně je zdarma, registrovaní uživatelé zároveň bezplatně ověří jméno a příjmení podepisujících. Důkladné ověření přes BankID pak stojí od 65 Kč na osobu. Pro firmy a další větší skupiny je připravená verze Podpisovny pro týmy, která startuje na 1590 Kč.

Zdroj: ezConvey, NIA

Mohlo by vás zajímat

Reklama