Hardwarově šifrovaný USB disk pro zabezpečení dat s podporou několika hesel

VP50 má i ochranu proti útokům hrubou silou / Kingston
Kingston uvedl na trh nový šifrovaný USB disk IronKey Vault Privacy 50 (VP50) s certifikací FIPS 197 a 256bitovým hardwarovým šifrováním AES v režimu XTS pro zabezpečení dat.

IronKey Vault Privacy 50 podporuje podle webu výrobce několik hesel – heslo správce, heslo uživatele a heslo pro jednorázové obnovení přístupu k datům. Hesla lze zadávat v režimu komplexního hesla nebo v režimu heslové fráze.

Použití více hesel zvyšuje šanci na obnovení přístupu k datům na disku v případě zapomenutí jednoho z hesel. Zatímco obvyklý režim komplexních hesel umožňuje zadávat hesla o délce 6 až 16 znaků pomocí 3 ze 4 sad znaků, nový režim heslových frází dává uživatelům možnost používat jako heslo číselný PIN kód, větu, seznam slov nebo dokonce verše o délce 10 až 64 znaků, tedy jakýkoli specifický text, který je zároveň snadno zapamatovatelný.

Pro usnadnění zadávání hesla lze aktivovat symbol „oko“ – tím se zadávané heslo zviditelní a sníží se tak počet neúspěšných pokusů o přihlášení.

Správce může nastavit také heslo uživatele a heslo pro jednorázové obnovení přístupu (One-Time Recovery) nebo resetovat heslo uživatele pro obnovení přístupu k datům.

VP50 má navíc ochranu proti útokům hrubou silou (Brute Force), která po 10 po sobě následujících nesprávných zadáních zablokuje heslo uživatele nebo heslo pro jednorázovou obnovu přístupu a po 10 po sobě následujících nesprávných zadáních hesla správce šifrovaně vymaže disk. Ztratíte tím sice data, ale nemusíte se obávat, že se k nim dostane někdo jiný.

VP50 může být chráněn také před potenciálním malwarem na nedůvěryhodných systémech tak, že správce i uživatel nastaví režim umožňující pouze čtení dat (Read-Only), který zabrání zápisu na disk. Integrovaná virtuální klávesnice navíc skryje hesla před keyloggery nebo screenloggery.

Organizace si mohou prostřednictvím služby Kingston Customisation Program objednat modifikaci disku a nechat ho opatřit uživatelským identifikátorem produktu (PID) pro integraci se standardním softwarem pro správu koncových bodů, aby splňoval firemní požadavky na IT a kybernetickou bezpečnost.

Malé a střední firmy mohou využít roli správce k lokální správě svých disků, například použít funkce správce konfigurace nebo resetování uživatelských hesel nebo hesel k jednorázovému obnovení přístupu, pro obnovení přístupu k datům na uzamčených discích nebo pro splnění požadavků příslušných zákonů a předpisů, pokud je vyžadována forenzní analýza. Předností VP50 oproti používání internetových a cloudových služeb k ochraně důležitých dat je také to, že jde o šifrované úložiště, které je plně pod fyzickou kontrolou uživatele.

Zdroj: Kingston

Mohlo by vás zajímat

Reklama