Nový dvanáctimetrový trolejbus Škoda T´CITY už jezdí v ulicích Plzně

Nový typ trolejbusu je vybaven i klimatizací / Škoda Group
Nový typ dvanáctimetrového trolejbusu Škoda T´CITY je od včerejšího dne k vidění v ulicích Plzně. Novinka mezi produkty Škoda Group podstoupí během zkušebních jízd v západočeské metropoli řadu testů, aby mohla absolvovat typové a homologační zkoušky.

Vozidlo je dle informací výrobce vybaveno bateriemi pro jízdu mimo trakční vedení a nabídne tak budoucím dopravcům větší flexibilitu v přepravě.

V budoucnu však bude skupina nabízet i vozidlo bez baterie. Díky moderním řešením a ekologickému provozu tyto nové trolejbusy zvýší kvalitu veřejné dopravy.

Nový produkt z portfolia Škoda byl vyvinut ve spolupráci se sesterskou společností Temsa, která pro trolejbusy vyrobila novou generaci karoserie. Škoda dodala trakční výzbroj, která je srdcem nového produktu. Mezi testované parametry patří ověření jízdních vlastností, ale například také testování softwaru.

Během prázdnin by se novým trolejbusem v Plzni měli svézt první pasažéři v rámci zkušebních jízd s cestujícími. Nový typ trolejbusu je vybaven klimatizací pro zajištění vyššího komfortu pro cestující, disponuje také moderním informačním a odbavovacím systémem.

"Rodina vozidel Škoda se rozrůstá o nového člena. Jsem velmi ráda, že máme nové vlastní trolejbusy, které navazují na naši 86letou tradici. Za tu dobu jsme našim zákazníkům dodali již více než 14 500 trolejbusů a věřím, že nové trolejbusy Škoda T'CITY budou stejně oblíbené, jako byly naše předchozí produkty," říká Tanya Altmann, prezidentka produktové řady Bus ve Škoda Group.

Zdroj: Škoda Group

Mohlo by vás zajímat

Reklama