ASUS má nejlehčí firemní 14palcový notebook na světě

Lehká konstrukce z hořčíkové slitiny váží pouhých 880 gramů / ASUS
Zajímavé novinky představila společnost ASUS. Jde zejména o nový ExpertBook B9, nejlehčí 14palcový business notebook na světě, dále o ExpertBook B7 Flip, nejnovější 14palcový flipový notebook s 5G připojením a ExpertBook B3 Detachable, první odnímatelný notebook řady Expert Series, který lze používat v poloze na šířku nebo výšku.

Podívejme se nejprve na model ExpertBook B9, což je přenosný výkonný počítač, který navzdory menším rozměrům nedělá podle informací výrobce kompromisy v oblasti kvality a výkonu.

Umožňuje bezproblémovou práci na cestách a ničím nerušené videohovory. Lehká konstrukce z hořčíkové slitiny váží pouhých 880 gramů, přičemž víko z kovaného hořčíku a lithia bylo navrženo tak, aby model splnil i nejvyšší armádní standard odolnosti.

Navzdory tenkému tělu nabízí ASUS ExpertBook B9 až 16hodinovou výdrž baterie, a to v kombinaci s vysokým výkonem. Novinka dostojí očekávání manažerů, zaměstnanců na cestách i dalších uživatelů ve firmách, pokud jde o výkon a odolnost při každodenním používání. Notebook má certifikaci EPEAT Gold a ekologický obal. 

Druhá novinka, ASUS ExpertBook B7 Flip, je vhodná pro práci na cestách pro ty, kteří si potrpí na výkon. Zásluhou 11hodinové výdrže baterie a volitelné podpoře 5G připojení umožňuje ASUS ExpertBook B7 Flip zaměstnancům pracovat kdekoli a kdykoli s vysokorychlostní zabezpečenou sítí, která eliminuje přerušení spojení a rizika používání veřejných WiFi.

ExpertBook B7 Flip se vyznačuje konstrukcí ze slitiny hořčíku a hliníku, která je lehká a tenká, ale zároveň odolná. Kloub ErgoLift u tohoto modelu umožňuje otočení obrazovky o celých 360°, takže zařízení lze používat jako tradiční notebook, tablet nebo cokoli mezi tím. Kloub byl při testech podroben více než 30 000 cyklům otevření a zavření.

Notebook je vybaven dotykovou obrazovkou s poměrem stran 16:10, magnetickým stylusem ASUS, numerickou klávesnicí NumberPad v touchpadu, biometrickým zabezpečením včetně přihlašování pomocí obličeje a snímače otisků prstů v tlačítku zapínání, režimem PrivateView, který ztmaví obrazovku, aby mohl citlivé informace vidět pouze majitel notebooku. 

Za pozornost stojí i model ExpertBook B3 Detachable, jenž nabízí výdrž baterie až 21 hodin. Konstrukce s duální orientací obrazovky na šířku i na výšku pomocí stojánku ExpertStand a oddělitelná klávesnice ExpertBoard umožňují různé způsoby práce odkudkoli. Uživateli se na míru přizpůsobí, ať už si přeje pracovat v horizontálním či vertikálním módu, s tabletem nebo notebookem.

ExpertBook B3 Detachable je první notebook se systémem Windows vybavený procesorem Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 a rychle se nabíjejícím garážovaným stylusem. Pro účely pořádání videokonferencí disponuje ExpertBook B3 Detachable technologií obousměrného potlačení šumu pomocí umělé inteligence (ASUS Two-Way AI Noise-Cancelation), 5 Mpix přední kamerou s technologií 3D redukce šumu (3DNR) a 13Mpix kamerou na zadní straně eliminující až 94 % nahodilého šumu, kterým je přirozeně ovlivněna každá kamera, zejména za špatných světelných podmínek.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama