Množství mikroplastů ve vodě lze snížit i při praní prádla

Filtr mikroplastových částic se instaluje na zeď vedle pračky a pracuje při každém pracím cyklu / AEG
Pračky se sice postarají o dokonalou čistotu našeho oblečení, nedokážou však zabránit uvolňování mikroplastových částic do vody. Jednoduchým řešením je použití filtru mikroplastových částic, s nímž může být praní ekologičtější, a to zcela bez námahy.

Problematiku nadužívání plastů není třeba speciálně představovat. Zatímco největší pozornost stále patří velkým kusům plastu, jako jsou plastové láhve, brčka či rybářské sítě v oceánech, stejně nebezpečná jsou dle webu AEG i mikroskopická plastová vlákna.

Hodně z nich se do vody dostává právě praním syntetických materiálů. Mikroplasty se následně dostávají i do našeho těla, ať už prostřednictvím pitné vody, nebo konzumací vodních či mořských živočichů.

Nejde přitom o žádnou výjimku, ale pravidelný jev. Některé výzkumy ukazují, že průměrně za týden zkonzumujeme až 21 gramů mikroplastů. O důsledcích jejich přítomnosti v živých organismech toho zatím mnoho nevíme. Existují však způsoby, jak omezit jejich šíření. 

Filtr se postará až o 90 % mikrovláken

Zabránit uvolňování mikroplastových vláken z oblečení při praní zatím neumíme. Vodu, která se vypouští z pračky při praní, však lze jednoduše přefiltrovat tak, aby se jich do odpadu dostávalo podstatně méně.

Filtr mikroplastových částic od AEG zachytí až 90 % mikrovláken menších než 45 mikronů uvolněných ze syntetického oblečení. Filtr stačí rychle a jednoduše nainstalovat na zeď a uvést do provozu, sám se následně o vše postará.

Nenáročná údržba filtru

Filtr mikroplastových částic AEG se instaluje na zeď vedle pračky a pracuje při každém pracím cyklu. Pravidelným čištěním jej udržíte v dobrém stavu, postaráte se o jeho optimální funkčnost a prodloužíte jeho životnost.

Při údržbě vám pomůže i praktický kartáček, který je součástí balení. Vyměnitelná patrona uvnitř filtru vydrží přibližně 6 měsíců, v závislosti na tom, jak často pračku používáte. Na výměnu filtru upozorní červená kontrolka v přední části filtru.

Zdroj: AEG, YouTube

Mohlo by vás zajímat

Reklama