První cloudový herní chromebook od Lenova má klávesnici s barevným podsvícením

Notebook s vrchním krytem vyrobeným z eloxovaného hliníku váží pouze 1,82 kg / Lenovo
Nový 16palcový Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook je vybaven funkcemi zaměřenými na výkon. Díky tomu si bez problémů poradí s graficky náročnými AAA hrami a hrami typu MOBA (multiplayer online battle arena).

WQXGA displej s obnovovací frekvencí 120 Hz poskytuje dle webu Lenovo vysoké rozlišení a dostatečnou přesnost barev a jas na větší obrazovce s poměrem stran 16:10. Kombinace rychlé obnovovací frekvence s výkonem procesoru Intel Core a připojením Wi-Fi 6E umožní hráčům stát se důstojným soupeřem a vychutnat si plynulou hru.
 
Které herní zařízení by bylo kompletní bez RGB klávesnice? Klávesnice na herním Chromebooku IdeaPad má čtyřzónové barevné podsvícení a zároveň neztratí jediný stisk klávesy ani v případě, kdy je třeba psát opravdu rychle.

To umožňuje funkce anti-ghosting a 1,5mm zdvih kláves pro citlivější a intuitivnější psaní. Tato funkce se také hodí v momentě, kdy uživatelé potřebují přepnout z hráče na zkušeného profesionála či studenta.

Chromebook IdeaPad Gaming je navržen pro hraní her, ale zároveň je zkonstruovaný tak, aby naplňoval pracovní a studijní potřeby každodenního života. Z toho důvodu nabízí bezproblémovou přenosnost a základní prvky pro produktivní práci, které uživatelům umožňují zvládnout více.

Tento tenký a stylový 16palcový notebook s vrchním krytem vyrobeným z eloxovaného hliníku váží pouze 1,82 kg. Díky až 11hodinové výdrži na baterii, 8GB paměti, prostornému úložišti v podobě PCIe SSD karty a webkameře s FHD rozlišením a integrovanou krytkou pro ochranu soukromí se toto zařízení snadno přizpůsobí požadavkům pro práci, studium i zábavu.

Delší čas strávený před obrazovkou nebude problém díky panelu s nízkým vyřazováním modrého světla, certifikovaný TÜV Rheinland, který minimalizuje námahu a únavu očí.

Dostupné výkonné hry

Nový IdeaPad Gaming Chromebook umožňuje streamování plných her pro počítač i konzole pro příležitostné i náročné hráče. Notebook podporuje nebo splňuje požadované specifikace pro několik hlavních cloudových herních platforem včetně Xbox Cloud Gaming (Beta), Amazon Luna či NVIDIA GeForce NOW, která streamuje více než 1400 počítačových her v kvalitě až 1600p při 120 snímcích za vteřinu a mimořádně nízké latenci.

V rámci nového softwaru ChromeOS mohou uživatelé jednoduše vyhledávat, vybírat a hrát hry na různých platformách pomocí tlačítka Everything Button, které je exkluzivně určené pro zařízení typu Chromebook. Hráči si také mohou své oblíbené herní tituly připnout na hlavní liště, aby k nim měli v budoucnu rychlý přístup.

Model Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook (16") bude dostupný od února 2023, a to za cenu od 17 999 Kč.

Zdroj: Lenovo

Mohlo by vás zajímat

Reklama