Nový switch řízený umělou inteligencí od Juniper Networks

Mist AI například zrychluje čas deploymentu díky tzv. zero touch provissioningu / Juniper Networks
Nové switche řady EX4100 využívají moderní mikroslužby a umělou inteligenci „Mist cloudu“ za účelem poskytování vysokého výkonu, jednoduchosti, flexibility a bezpečnosti pro všechny typy přístupových enterprise sítí a kampusových architektur.

Model EX4100 je nejnovějším přírůstkem do portfolia switchů EX společnosti Juniper, který přináší dostatečně vysoký výkon, kapacitu, hustotu portů a další klíčové funkce pro různá prostředí podnikových kampusů a poboček.

Stejně jako dříve uvedený model EX4400 je i EX4100 optimalizován pro jednoduchost a škálování s nativním provozem v cloudu a poskytuje nejlepší možnou uživatelskou a IT zkušenost díky špičkovému řešení AIOps společnosti Juniper.

Mist AI například zrychluje čas deploymentu díky tzv. zero touch provissioningu a automatizovaným pracovním postupům a také zajišťuje rychlé řešení problémů na základě vyhodnocení událostí z celého síťového prostředí, aktivní detekce anomálií a self-driving akcí.

Zařízení EX4100 také umožňuje IT týmům snadno navrhnout síťovou strukturu založenou na EVPN-VXLAN, která pokrývá wired distribuční a přístupovou vrstvu sítě, včetně důležitých funkcí zabezpečení, jako je MACsec AES256 a na standardech založená mikrosegmentace s využitím Group Based Policy (GBP) pro potřeby růstu IOT.

Navíc některé varianty switche EX4100 podporují technologii Power over Ethernet++ (802.3bt), což činí tento switch ideální pro zákazníky, kteří chtějí být připraveni na přechod k technologii Wi-Fi 6E.

Automatické umístění a orientace přístupových bodů Juniper

Mnoho podniků má při zavádění sítí WLAN problém zajistit, aby umístění a orientace bezdrátových přístupových bodů (AP) odpovídala jejich plánovanému uspořádání. Řešení Juniper Mist již podporuje načítání půdorysů z nástrojů jako Ekahau nebo iBwave na jedno kliknutí.

Nyní automaticky ověřuje skutečné umístění a orientaci přístupových bodů po instalaci oproti původním plánům a upozorňuje na případné chybné umístění přístupových bodů, takže lze nedostatky snadno a rychle napravit.

Toho je dosaženo prostřednictvím služby Juniper Wireless Assurance, která využívá patentovaného virtual Bluetooth LE (vBLE) antenna arrays ve spojení s „patent-pending“ algoritmy, které pracují s informacemi o stavu kanálu a údaji měřenými pomocí protokolu 802.11mc FTM/RTT.

Díky této službě jsou přístupové body Mist (Wi-Fi 6 a 6E) automaticky umístěny na mapě a automaticky orientovány v Juniper Mist dashboard, přičemž jsou vypočítány a zobrazeny vzdálenosti mezi dvojicemi přístupových bodů, aby se eliminovaly chyby při implementaci. Díky rychlému a přesnému ověření umístění přístupových bodů Mist ve zcela nových i modernizovaných prostředích – bez nutnosti dalších externích technologií, jako je GPS –řešení Juniper podstatně zjednodušuje instalaci přístupových bodů a snižuje celkové náklady na zavádění sítí WLAN.

Zdroj: Juniper Networks, ComSource

Mohlo by vás zajímat

Reklama