Záchrana pro zuby s rovnátky: Ústní sprcha AquaFloss Compact C300 od Truelife

AquaFloss Compact C300 / Truelife
Jen ten, kdo nosil nebo stále nosí rovnátka, může vědět, jak komplikované a občas i nepříjemné je, čistit si mezizubní prostory. Jídlo se umí dostat opravdu všude a někdy není čas ani trpělivost je téměř nemožnými pohyby rukou pořádně vyčistit. Ústní sprcha AquaFloss Compact C300 tyto problémy umí vyřešit. A to velmi snadno. Navíc má mnoho dalších výhod, které dokáže běžný uživatel velmi ocenit.

Věděli jste, že právě v mezizubních prostorech vzniká většina zubních kazů? A to platí dvojnásob, pokud máte na zubech přilepená rovnátka. Proto je důležité se ještě víc o tyto prostory starat a udržovat je v co největší čistotě. Pro někoho ale může být krajně nepohodlné používání zubní nitě nebo mezizubních kartáčků. Ty jdou sice různě tvarovat, aby se dostaly i na ty neméně přístupná místa v ústech, ale ne vždy to vyjde. Proto je fajn vyzkoušet zubní sprchu. Pak už totiž pravděpodobně nebudete chtít používat nic jiného. A to se stalo i v naší redakci, když jsme všechny výhody ústní sprchy vyzkoušeli na vlastní kůži.

Testovali jsme zubní sprchu AquaFloss Compact C300 od TrueLife. A jelikož jsme z části hrdými majiteli rovnátek, služby této šikovné věcičky jsme ocenili ještě víc. Skvělou vlastností je technologie StreamTrue®. Proud kapek vody a vzduchu vychází z trysky a proniká i do těch nejmenších prostor. Tímto způsobem účinně odstraňuje až 99 % zubního plaku, bakterií a zbytků jídla. A ano, šlo to opravdu cítit. Zuby byly krásně jemné. Hlavně ale nebylo třeba téměř násilím něco strkat mezi zuby. Sprcha to dokázala díky otočné hlavici, která zvládne 360 stupňů, úplně sama. Stačilo jen naplnit nádržku o objemu 300 ml vodou. Nádobku jsme zkusili naplnit i ústní vodou, což také stálo za to. Výsledkem byly skvěle osvěžená ústa.

AquaFloss Compact C300 disponuje i časovačem, který se hodí hlavně pro lidi, kteří chtějí mít zuby opravdu poctivě vyčištěné, ale nemají chuť u toho sledovat stopky. Nemusíte prostě nic řešit. Zapnete sprchu, vyplachujete a po dvou minutách se sprcha vypne sama. Navíc si zapamatuje, jaký byl vámi naposledy použitý program. To je určitě super, protože sprcha má 5 režimů čištění. Některým z nás trvalo delší dobu, než jsme našli ten ideální režim, se kterým bychom byli naprosto spokojení. Ale nakonec jsme ho našli. Pak jsme ho nemuseli složitě vyťukávat ovládacím tlačítkem, ale sprcha si ho pamatovala místo nás. Při používání sprchy, ale nemusí jít jen o zuby. Je skvělou pomocnicí i v péči o dásně. Příjemně je totiž namasíruje a prokrví, což pomáhá k jejich regeneraci. Ačkoliv ještě nikdo z nás testujících netrpí třeba paradontózou nebo jiným podobným onemocněním, určitě by nebyl problém sprchu používat i v tomto případě. 

Součástí balení je 6 ústních nástavců. 3x Standard pro běžné odstraňování plaku a čištění mezizubních prostor, 1x Orthodontic pro lidi s rovnátky, 1x Periodontal, který umí vyčistit parodontální kapsy a 1x DentalPlaque, který se postará o prostory kolem dentálních můstků, korunek atd. Jak už jsem zmínila, část z nás má rovnátka, takže si nástavec Orthodontic nemohli vynachválit. Je to skvělá vychytávka, kterou nemusíte speciálně dokupovat, a to se určitě vyplatí. 

Také jsme ocenili design, který je jednoduchý skvěle zpracovaný. Sprcha vypadá celkově velmi dobře v jakémkoliv interiéru. Nádobku na vodu lze snadno sundávat a naplňovat, výměna nástavců je také snadná a veškeré ovládání zubní sprchy je velmi intuitivní. V podstatě jen mačkáte tlačítko, které by ale mohlo být trochu výraznější, aby bylo hned jasné, kde mačkat.

Co je ale možná nevýhodou je fakt, že ústní sprcha nedisponuje konektorem USB-C. Kdybyste s ní totiž chtěli vyrazit na delší cestu a bylo potřeba ji dobíjet, v kufru by vám zabíral zabírat další kabel. Při plném nabití vydrží ústní sprcha i 14 dní, což je praktické a na kratší cesty nabíječku potřebovat nebudete. 

Klady:

  • Snadné ovládání – veškeré ovládání spočívá v mačkání jednoho tlačítka
  • Jednoduchý design – ústní sprcha vypadá skvěle, dobře se drží a hodí se do každé koupelny
  • Velké plus za ortodontickou hlavici – majitelé rovnátek tuto hlavici musí naprosto milovat, při čištění zámečků pomáhá odstranit i těžce dostupné zbytky jídla
  • 360stupňová otočná hlavice – velmi ulehčuje celkovou manipulaci s ústní sprchou
  • Velký výběr čistících programů – vybere si opravdu každý, a navíc si můžete nastavit svůj vlastní
  • Bezchybné výsledky – pocit, který budete mít po použití v ústech je skvělý – krásně hladké zuby a prokrvené dásně jsou značka ideál pro zdravý a zářivý úsměv

Zápory:

  • Málo výrazné tlačítko ovládání
  • Chybějící konektor USB-C

Sprcha je k dostání za 1690 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama