Jak si správně změřit krevní tlak pomocí chytrých hodinek

Výsledky správně vykonaného měření krevního tlaku se zobrazí na barevné škále / Huawei
Na to, abyste si změřili krevní tlak, dnes už nepotřebujete tlakoměr. Například chytré hodinky Huawei Watch D mají speciální řemínek, díky kterému zvládnou rychle změřit tlak.

Watch D disponují snímačem s vysokým rozlišením, který přesně zaznamenává změny krevního tlaku. Výsledky jsou dle webu Huawei spolehlivé a srovnatelné s jinými tradičními metodami, přičemž odchylka měření je pouze ±3 mmHg.

Hodinky umožňují nastavit si přizpůsobený plán monitoringu, na základě kterého budou hodinky odesílat připomínky na měření krevního tlaku v naplánovaných časech, například ráno a večer, abyste měli vždy podrobný přehled o svém zdraví.

Správné držení těla je základ

Tady je několik tipů, které majitelům hodinek Watch D usnadní měření krevního tlaku v pohodlí domova. Posaďte se a uvolněte – pro zajištění maximální přesnosti se doporučuje před začátkem měření zůstat v klidu alespoň pár minut. Pamatujte, že klíčem k získání přesných výsledků je správné držení těla před i během měření.

Postup při měření tlaku chytrými hodinkami Huawei Watch D

Nejprve zaujměte polohu pro měření – sedněte si na židli a opřete záda o opěradlo tak, aby byla vaše chodidla položená na podlaze. Spusťte měření výběrem funkce Měření krevního tlaku na Watch D nebo v aplikaci Health (Zdraví). Držte zápěstí s hodinkami na úrovni srdce. Nezapomeňte zachovat přirozený postoj – ruka s hodinkami musí být podepřená v lokti. Udržujte správné držení těla až do konce měření. Výsledky měření krevního tlaku si můžete prohlédnout v aplikaci Health (Zdraví).

Jak interpretovat výsledky měření tlaku?

Výsledky správně vykonaného měření krevního tlaku se zobrazí na barevné škále. Zelená znamená velmi dobré výsledky – váš kardiovaskulární systém je ve skvělé kondici. Oranžová barva signalizuje potenciální riziko – doporučuje se navštívit lékaře pro celkové vyšetření a ujištění se, že je vše v pořádku. Jakmile se na vašich hodinkách zobrazí červená barva, není s vaším tělem vše v pořádku – doporučujeme navštívit lékaře. 

Nejčastější chyby a omyly

Pokud máte pocit, že naměřené výsledky krevního tlaku nejsou správné, zkontrolujte držení těla a měření zopakujte. Nezapomeňte v průběhu měření zůstat v klidu, nemluvit, podepřít si ruku v lokti, nepřekřižovat nohy a především sedět a držet v klidu ruku na úrovni srdce. Není nutné zápěstí tisknout k hrudníku.

Zdroj: Huawei

Mohlo by vás zajímat

Reklama