Senzor jako špendlíková hlavička. Nové modulární kamery Axis jsou diskrétní s vysokým rozlišením

Pinhole senzor F7225-RE je určen pro integraci do stísněných prostor, jako jsou automaty nebo bankomaty / AXIS
Nová generace modulárních kamer řady AXIS F zahrnuje dvě odolné hlavní jednotky, dvě hlavní jednotky v barebone provedení s certifikací UL a pět odolných kamerových senzorů

Produktová řada AXIS F představuje flexibilní modulární systém síťových kamer, jenž dle webu Axis Communications zahrnuje diskrétní kamery s vysokým rozlišením a širokým dynamickým rozsahem.

Na základě rozděleného kamerového konceptu lze hlavní jednotku umístit jinde a spojit ji pomocí až 30m kabelu s optickým senzorem. Tímto lze přizpůsobit instalaci dle individuálních potřeb i do stísněných prostor, jako např. na palubu vozidel nebo diskrétně do rámu dveří a také do bankomatů. 

Hlavní jednotky – s krytem nebo bez

Jednokanálová hlavní jednotka AXIS F9111 nabízí rozlišení 720p při 180 fps nebo 1080p při 60 fps se senzory AXIS F21, AXIS F7225-RE a AXIS F4105-LRE. Další hlavní jednotky umožňují připojit současně až 4 kamery, a proto podporují čtyři videostreamy v rozlišení 1080p při 30 fps ve všech videokanálech.

Bez ohledu na počet připojených kamer si ale vystačí pouze s jednu jedinou licencí v rámci softwaru pro správu videa (VMS) a s jediným síťovým portem. Pro případ instalace v dopravních prostředcích či autobusech jsou všechny hlavní jednotky vybaveny ochranou, která je řízeně vypne, pokud hrozí vybití baterie vozu.

K sestavení vlastních videořešení na míru jsou ideální 4kanálové barebone hlavní jednotky s certifikací UL (UL recognized) AXIS F9114-B a AXIS F9104-B, které se prodávají bez horního krytu a jsou určeny k integraci do koncových produktů s certifikací UL.

Pět kamerových senzorů – včetně „špendlíkové hlavičky“

Mezi novinkami je také pět kamerových senzorů, včetně jednoho senzoru s rybím okem (AXIS F2135-RE), jednoho senzoru s pevným ohniskem (AXIS F2105-RE) a jednoho varifokálního senzoru (AXIS F2115-R). Nechybí ani diskrétní tzv. pinhole senzor (AXIS F7225-RE), který je ideální pro integraci do stísněných prostor, jako jsou automaty nebo bankomaty.

Řada AXIS F nabízí také odolný a diskrétní mini kopulovitý senzor (AXIS F4105-LRE) s vestavěným IR přísvitem, který je ideální pro maloobchodní prodejny nebo kanceláře. Tento senzor je navržen tak, aby odolával nárazům a vibracím, a proto se skvěle hodí i pro dohled např. v autobusech. Podporuje také širokou škálu vyměnitelných objektivů M12, které umožňují přizpůsobit úhel pohledu sledované scény na objekty zájmu.

Nejnovější generace řady F představuje zcela modulární řešení, kde se hlavní jednotka, senzor a kabel vybírají na základě konkrétních potřeb. K dispozici je celá řada nového příslušenství pro použití se senzory a nechybí ani vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a zabezpečit systém, jako například Axis Edge Vault chránící ID zařízení a zjednodušující autorizaci zařízení Axis v síti.

Zdroj: Axis Communications

Mohlo by vás zajímat

Reklama