Daktela přichází s řadou inovací využívajících umělou inteligenci

Automatizace komunikace umožňuje výkonnější a efektivnější zpracování zákaznických požadavků / Pixabay
Globální technologická společnost Daktela, přední český poskytovatel řešení pro kontaktní centra, se snaží pravidelně představovat technologické novinky.

Letos se opět rozhodla obohatit svou dosavadní produktovou nabídku o další inovativní služby, a zprostředkovat tak svým klientům zase o něco snadnější cestu k efektivní komunikaci jak se zákazníky, tak se zaměstnanci. Aktualizovaná nabídka zahrnuje řešení, jako je například Daktela Workforce Optimisation, Daktela AI Agent nebo třeba Daktela Hub.

Daktela, česká jednička v oblasti komunikačního softwaru, začala v letošním roce ve velkém inovovat svou dosavadní produktovou nabídku. Tu rozšířila o nové služby a produkty využívající vlastnosti současných nejmodernějších technologií. Tentokrát se opět rozhodla zaměřit především na automatizaci rutinních procesů a co nejefektivnější využití umělé inteligence. 

“Daktela po získání většinového podílu ve společnosti Coworkers.ai poskytující vlastní inteligentní chatboty a voiceboty znovu šlápla do inovací a vlastnosti umělé inteligence nabídla u několika dalších produktů. S novými chytrými řešeními, jako je Daktela AI Agent, Daktela WFO nebo třeba Daktela AMD, jsme připraveni pomoci firmám všech velikostí v široké škále odvětví jak s optimalizací procesů, tak s celkovým zlepšením koncové zákaznické zkušenosti,” vysvětluje na úvod technický ředitel Daktely Jiří Havlíček.

Společnost v předchozích letech poskytovala především svůj základní produkt, a to Daktela Contact Centre, tedy cloudové řešení zahrnující všechny důležité nástroje pro správu hovorů, chatů, e-mailů a jiných forem komunikace. Kontaktní centrum v cloudu dává operátorům možnost přístupu k datům z jakéhokoliv místa. Zároveň je řešení obohaceno o automatizaci všech rutinních procesů. Větší prostor letos dostávají ale i jiné služby z dílny Daktely.

Kde všude v Daktele nově pomáhá umělá inteligence (AI) 

Nová nabídka obsahuje řešení Daktela Workforce Optimisation, v němž se dostalo prostoru zejména internímu fungování kontaktních center. Skrze Daktela Workforce Optimisation mohou společnosti plánovat práci svých operátorů a díky AI i předpovídat stav provozu pro nadcházející měsíce. Na základě predikce řešení přiřadí směny konkrétním operátorům, přičemž vždy bere v potaz jejich dosavadní dovednosti. “Operátoři si mohou naplánovanou docházku po zveřejnění dodatečně upravit či případně prohazovat určité dny se svými kolegy. Stěžejním benefitem v tomto případě je fakt, že manažeři nemusí trávit svůj čas plánováním docházky a mohou se věnovat jiným záležitostem. Celý proces se stává mnohonásobně lehčím a rychlejším,” vysvětluje Havlíček. 

Daktela v posledních měsících dále uvedla produkt nazvaný Daktela AI Agent, který je jedním z řešení, jež ke svému fungování využívá vlastností umělé inteligence. Automatizací komunikace umožňuje výkonnější a efektivnější zpracování zákaznických požadavků, čímž snižuje počet úkonů směřujících k reálnému operátorovi. Každý klient si může vybrat specifického AI Agenta dle svých aktuálních preferencí. Nabídka obsahuje chatbota, voicebota a mailbota. 

Mailbot za pomoci AI zvládá komunikovat se zákazníky prostřednictvím e-mailu. Tato technologie byla navržena tak, aby na požadavky odpovídala jako reálný operátor. Rovněž může být nastaven na konkrétní úkoly, jako je třeba odpovídání na e-mailové dotazy nebo rozesílání novinek a připomínek.  

Na bázi umělé inteligence mimo jiné funguje také další z inovací v produktové nabídce – Daktela Intelligence. Tento produkt je ideální pro podniky, které potřebují někde skladovat velké množství dat a zároveň je pak v reálném čase i analyzovat. Výsledky získané pomocí Daktela Intelligence lze využít pro optimalizaci provozu nebo zlepšení celkového výkonu zákaznické péče.

Analýza prostřednictvím AI probíhá i u nástroje Daktela Answering Machine Detection, jenž automaticky detekuje, zda hovor přijímá reálný člověk nebo záznamník. Současně je schopen určit, na jaký typ zařízení byl hovor přijat. Získané informace firmy mohou využít k preciznější optimalizaci kontaktního centra. “Spolehlivost programu Daktela Answering Machine přesahuje 90 % a jsme velice rádi, že jej můžeme společně s dalšími nástroji nově nabídnout separátně. Klient si tak má možnost vybrat opravdu jen to, co momentálně v oblasti komunikace se zákazníky nejvíce potřebuje,” říká Havlíček za Daktelu. 

Interním optimalizacím se rovněž věnují další novinky produktové nabídky – Daktela Telco, který nabízí komplexní řešení pro správu a optimalizaci telefonní sítě a Daktela Hub, platforma umožňující integraci a posléze i vlastní nastavování softwarů třetích stran, jako jsou například Slack, Pipedrive či Salesforce. “Všechna řešení komplexně doplňují naše nové produktové portfolio, které máme v plánu nadále rozšiřovat a udržovat vysoký standard všech našich nabízených služeb,” dodává na závěr Jiří Havlíček z Daktely.

Zdroj: Daktela

Mohlo by vás zajímat

Reklama