Monitor Odyssey OLED G9 s rozlišením Dual Quad High Definition a odezvou 0,03 ms

Do softwarové výbavy novinky patří platforma Samsung Gaming Hub / Samsung Electronics
První monitor na světě s rozlišením DQHD (Dual Quad High Definition) a technologií OLED nabízí upscaling s umělou inteligencí a odezvu pouhých 0,03 ms. Model Odyssey OLED G9 je již v České republice v prodeji od 12. června 2023.

Samsung Electronics rozšířil své portfolio o nový herní monitor Odyssey OLED G9 (model G95SC) s upscalingem pomocí nejnovější generace umělé inteligence. Novinka navazuje na loňský model Odyssey OLED G8 (G85SB) a přináší dle webu výrobce řadu vylepšení.

Model Odyssey OLED G9 má úhlopříčku 49 palců (124 cm) a zakřivení 1800R. Jde vůbec o první OLED monitor na světě s rozlišením Dual Quad High Definition neboli DQHD, tedy 5120 x 1440 bodů, s poměrem stran 32:9.

Díky ultraširokému provedení se hráči mohou doslova ponořit do herních scén – rozlišení představuje ekvivalent dvou QHD monitorů vedle sebe. Mezi jedinečné přednosti patří i odezva 0,03 ms gray-to-gray (GtG) a obnovovací frekvence 240 Hz.

Jednou z výhod Odyssey OLED G9 v porovnání s jinými herními monitory OLED je procesor Neo Quantum Pro. Díky algoritmům pro hluboké strojové učení dokáže inteligentním způsobem analyzovat obraz a automaticky ho interpolovat do vyššího rozlišení, nastavit jas a vylepšit kontrast. Monitor tím pádem zvládne zobrazit každý detail a obrazová kvalita nemá konkurenci.

Herní kvalitu ještě vylepšuje technologie AMD FreeSync Premium Pro. S podporou DisplayHDR True Black 400 dokáže monitor zobrazit vskutku unikátní kresbu detailů a živé barvy, ať už hrajete nebo sledujete cokoli.

Mezi další přednosti patří tenké provedení a elegantní kovový rámeček. Na zadní straně najdeme oblíbené podsvícení CoreSync a Core Lighting+, které díky chytré technologie odpovídá dění na scéně. A nezapomínejme ani na vestavěné stereo reproduktory, díky nimž si užijete k výbornému obrazu i dostatečně kvalitní zvuk.

Do softwarové výbavy patří platforma Samsung Gaming Hub a aplikace známé z chytrých televizorů, což znamená snadný přístup ke streamingovým i herním službám. Filmy a seriály lze tedy sledovat přímo z oblíbených aplikací bez nutnosti připojení k počítači nebo mobilnímu zařízení. Samsung Gaming Hub navíc nabízí přístup k partnerským streamingovým herním serverům typu Xbox Game Pass nebo NVIDIA GeForce Now – stačí se připojit a hrát, nepotřebujete žádné stahování ani prostor na disku.

Funkce Multi View umožňuje uživatelům využít celou plochu monitoru a zahrát si ve dvou oknech najednou. To mimo jiné umožňuje snadný multitasking bez nutnosti použít víc monitorů současně.

Odyssey OLED G9 nabízí také řadu zajímavých vlastností a funkcí pro hraní i sledování filmů. Za zmínku stojí například bohaté možnosti konektivity – k dispozici jsou porty HDMI 2.1 i Micro HDMI 2.1, Display Port 1.4 nebo Auto Source Switch+. Díky nim dokáže monitor fungovat jako centrální hub nezávisle na zdroji obrazu.

Stojan s nastavitelnou výškou (HAS) zase umožňuje každému najít při hraní nebo sledování filmů správnou polohu. Doporučená cena modelu Odyssey OLED G9 byla stanovena na 49 990 Kč.

Zdroj: Samsung Electronics

Mohlo by vás zajímat

Reklama