Jak může v hledání práce pomoci umělá inteligence?

 
Další 1 fotografie v galerii
Hranice technologických inovací se rychle posouvají / Shutterstock
Hranice technologických inovací se rychle posouvají. Do popředí zájmu se teď dostala umělá inteligence. V IT světě se systémy AI využívají v různých oblastech - analýza dat, automatizace, robotika, automatické překlady a mnoho dalšího. Nyní pomáhá i s hledáním práce.

Hledání práce se někdy může stát náročným úkolem, jelikož online inzerátů je nepřeberné množství. IT specialista se musí prodírat velkým množstvím nabídek, které nejsou dobře řazené. Anebo dostává nabídky práce bez uvedení klíčových informací. Není to efektivní a uchazečům to zbytečně bere čas. Ze špatného zařazení či filtrování pracovních nabídek nejsou nadšeni ani zaměstnavatelé - najít správného člověka trvá dlouho a vývojový tým je do té doby v oslabení.

Základem je správné řazení inzerátů

Techloop, největší platforma s inzeráty IT pracovních příležitostí v Česku, nyní využívá chat GPT k lepší dohledatelnosti pracovních nabídek. Konkrétně používá Chat GPT 3.5 od OpenAI k obohacování inzerátů o klíčové informace, které v něm nejsou explicitně uvedené. Klíčovými informacemi pro vyhledávání inzerátů jsou používané technologie, programovací jazyky a požadavky na kandidáta. Pokud tyto informace inzerující personalista nevyplní dobře - AI mu automarticky inzerát opraví. Dokáže rozlišit, zda jsou uvedené dovednosti a technologie nutné nebo jen vítaným plusem. Dokonce dokáže doplnit technologie, které nejsou v inzerátu vůbec zmíněné, ale z kontextu vyplývá, že budou potřeba! Schopnost domýšlet si požadavky na kandidáta z kontextu překvapila i samotný vývojový tým Techloop. Po 2 měsících provozu je přesnost určení téměř 100%.

Pomocí AI je Techloop schopen inzeráty efektivně analyzovat a následně oštítkovat. To přináší výhody jak pro uchazeče, tak i pro zaměstnavatele. 

Uchazeči o práci se tak rychle dostanou k nabídkám, které hledají. IT specialisté při vyhledávání vhodné práce zadávají technologie a programovací jazyky, které odpovídají jejich požadavkům a dovednostem. Na Techloopu tak najdete nejvhodnější kariérní příležitosti rychle a efektivně. 

Proč právě Techloop?

Techloop se díky svému rychlému růstu a popularitě mezi IT profesionály stal během pár let největším job portálem. Na Techloopu job boardu najdete až 3 000 různých pracovních nabídek. Inzeráty můžete filtrovat podle Vašeho skillu - ze všech nabídek na trhu tak jednoduše najdete ty nejvhodnější pro Vás.

Techloop se díky tomu stává klíčovým portálem v oblasti IT kariéry, který dopomáhá kvalifikovaným profesionálům a profesionálkám k jejich vysněné práci. 

Práci nehledáte Vy, práce hledá Vás

Další velkou výhodou Techloopu je možnost založení si uživatelského profilu. Techloop profil je anonymní ajťácký profil. Proč anonymní? Vaše osobní údaje zůstávají skryty - firma vidí pouze Vaše pracovní schopnosti a dovednosti. Zadáte, s jakými technologiemi chcete pracovat, Váš tech stack, požadovaný plat a dostanete pouze nabídky vyhovující těmto filtrům. Žádný rekrutérský spam, jen nabídky na míru. Váš profil se zobrazí firmám, pokud jejich otevřená pozice splňuje Vaše podmínky. Budete tak vždy otevřeni novým možnostem na trhu, ale zároveň se o tom nemusí nikdo dozvědět. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama