Apple přichází s iPhonem 15 a iPhonem 15 Plus, disponují i USB-C konektorem

 
Další 1 fotografie v galerii
Nový iPhone 15 a 15 Plus budou k dostání v pěti nových barvách: růžové, žluté, zelené, modré a černé / Apple
Nový iPhone 15 se vyznačuje odolným probarveným černým sklem na zadní straně, novými zaoblenými hranami, Dynamic Islandem, 48MP hlavním fotoaparátem s dvojnásobným přiblížením a také USB-C konektorem.

V obou modelech, iPhone 15 a iPhone 15 Plus, najdete Dynamic Island a vyspělou fotosoustavu, která pomůže uživatelům zachytit lépe každodenní momenty. S výkonným 48MP hlavním fotoaparátem uživatelé dle webu výrobce pořídí snímky ve vysokém rozlišení a díky novému dvojnásobnému přiblížení si budou moct vybrat z celkem tří úrovní optického zoomu.

Modely řady iPhone 15 přichází také s novým portrétním režimem, se kterým je nyní pořizování detailních portrétů ještě snazší i při slabém světle. Výkonný a spolehlivý A16 Bionic, USB-C konektor, Přesné hledání v rámci funkce Najít přátele a vysoká odolnost představují pro iPhone 15 a iPhone 15 Plus skutečný skok vpřed.

Nový iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou k dostání v pěti nových barvách: růžové, žluté, zelené, modré a černé. Zákazníci si je mohou předobjednat v pátek 15. září 2023 s tím, že k dostání budou od pátku 22. září 2023.

Nový Phone 15 a iPhone 15 Plus nabízejí displej o velikosti 6,1 a 6,7 palců a Dynamic Island, který přináší inovativní způsob interakce s důležitými upozorněními a živými aktivitami. Elegantní uživatelské rozhraní se plynule rozbalí a přizpůsobí, takže uživatelé uvidí příští odbočku při navigaci v Mapách, budou moct snadno ovládat hudbu a nechávat si aplikacemi třetích stran zasílat aktuální informace o rozvozu jídla, sdílené jízdě, výsledcích sportovních zápasů, průběhu letu a dalších událostech.

Super Retina XDR displej se výborně hodí na streamování tréninků v Apple Fitness+ a hraní her. Zásluhou HDR jasu, který nyní dosahuje až 1600 nitů, vypadají HDR fotky a videa lépe než dříve. A při slunečném počasí dosahuje maximální jas venku až 2000 nitů, což je ve srovnání s předchozí generací dvojnásobek.

Oba modely nabízejí propracovanou konstrukci, která vydrží lecco. U jako vůbec prvního chytrého telefonu se na zadní straně iPhonu 15 objevuje probarvené sklo, které je k dostání v pěti různých barevných provedeních. Než se černé sklo vyhladí nanokrystalickými částicemi a vyleptá, proběhne jeho tvrzení speciálním dvojitým procesem iontové výměny. Výsledkem je pak matná konstrukce s jemnou texturou, která působí luxusním dojmem.

Nově zaoblené hrany těla z leteckého hliníku padnou do ruky a předek chrání osvědčený Ceramic Shield, který je pevnější než jakékoli jiné sklo chytrých telefonů. Díky tomu, že telefon odolá vodě, prachu i zkoušce času, vydrží iPhone déle a udrží si svou hodnotu lépe než jakýkoli jiný chytrý telefon. Kromě toho vnitřní konstrukce zajistí, že iPhone ani v zápřahu nepoleví a půjde opravit jednodušeji a dostupněji.

Rychlý a úsporný čip A16 Bionic propůjčuje iPhonu 15 a iPhonu 15 Plus vysoký výkon a pohání Dynamic Island, výpočetní fotografii a další funkce. Šestijádrové CPU se dvěma vysoce výkonnými jádry, která spotřebovávají o 20 % méně energie, a čtyřmi vysoce úspornými jádry je ve srovnání s předchozí generací rychlejší, snadněji si poradí s náročnými úkoly a nabízí mimořádnou výdrž baterie.

Pětijádrové GPU má o 50 % větší propustnost paměti, takže plynulá grafika je při streamování videí a hraní her zárukou. Nový 16jádrový Neural Engine zvládá téměř 17 biliónů operací za vteřinu, což se projevuje ještě rychlejším prováděním výpočtů pomocí strojového učení v případě funkcí jako přepis vzkazu na záznamníku zásluhou Live Voicemail v iOS 17 a v aplikacích třetích stran. To vše probíhá pod dohledem koprocesoru Secure Enclave, který se stará o ochranu soukromí a zabezpečení.

Oba nové modely jsou vybaveny USB-C konektorem, což je všeobecně přijímaný standard nabíjení a přenosu dat, díky kterému je nyní možné nabíjet iPhone, Mac, iPad a vylepšené AirPods Pro (2. generace) stejným kabelem. Uživatelé také mohou pomocí USB-C konektoru na iPhonu nabíjet své AirPody nebo Apple Watch 7. Oba modely podporují MagSafe a do budoucna možnost bezdrátového nabíjení pomocí Qi2.

Nový iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou v prodeji s kapacitami úložiště 128 GB, 256 GB a 512 GB a jejich cena začíná na 23.990 Kč a na 26.990 Kč.

Zdroj: Apple

Mohlo by vás zajímat

Reklama