Nejrychlejší externí SSD disk současnosti je vybaven rozhraním USB4

Rozhraní USB4 podporuje přenosové rychlosti až 40 Gb/s / ADATA
Svůj první externí SSD disk s rozhraním USB4 uvádí na trh společnost ADATA. Model SE920 podporuje rozhraní Thunderbolt 3 a 4 a je zpětně kompatibilní s USB 3.2 a USB 2.0. Novinka zaujme především rychlostí čtení dat na hranici 3 800 MB/s.

Kromě toho je disk dle webu výrobce vybaven hlavním rozhraním typu C, které usnadňuje přenos velkých multimediálních souborů mezi zařízeními nebo rychlý export videí natočených na mobilních telefonech. Externí SSD disk SE920 disponuje také patentovaným vysunovacím šasi a vestavěným ventilátorem.

Rozhraní USB4 podporuje přenosové rychlosti až 40 Gb/s, ale vysoké rychlosti nevyhnutelně generují vysoké teploty, které se pro uživatele mohou stát problémem. Externí SSD disk SE920 USB4 využívá patentovanou konstrukci aktivního rozptylu a vestavěný mikroventilátor.

Zatlačením na teleskopický kryt aktivujete ventilátor a rozšíříte šasi, čímž se zvětší vnitřní prostor pro cirkulaci vzduchu a rychlý odvod tepla. Ve srovnání s produkty bez ventilátoru se stejnými specifikacemi dokáže tento patentovaný mechanismus výrazně snížit teploty o 10 % a zachovat stabilní přenos dat.

Opětovným zatlačením na kryt šasi zasunete. Po zasunutí je SE920 lehké a snadno se přenáší. Díky této důmyslné konstrukci je externí SSD disk SE920 USB4 vhodným doplňkem každodenní výbavy každého uživatele.

Model SE920 je vybaven novým rozhraním USB4 s rychlostí čtení/zápisu 3 800/3 700 MB/s a dokáže přenést 10GB videosoubor s vysokým rozlišením 4K přibližně za 3 sekundy. Snadno se připojuje k různým operačním systémům a platformám, jako jsou Android, Mac OS a Windows, a umožňuje kdykoli a kdekoli přenášet videa ve vysokém rozlišení.

Disk SE920 je také kompatibilní s herními konzolemi a může výrazně rozšířit herní knihovny hráčů. Hry se načítají mnohem rychleji ve srovnání s tradičními pevnými disky a poskytují plynulý a bezproblémový výkon.

Vysoká přenosová účinnost, praktičnost a konstrukce rozptylující teplo disku SE920 byly oceněny cenami za design a získaly mezinárodní ocenění, jako je Red Dot Design Award 2022, CES Innovation Awards 2023 a Taiwan Excellence Award 2023.

Zdroj: ADATA, Red Dot Design Award

Mohlo by vás zajímat

Reklama