OLED televizory LG řady B3 s technologií samosvítících pixelů pro lepší kontrast

Modely řady B3 podporují nové generace herních konzolí a umožňují zobrazení herního obsahu v rozlišení 4K / LG
Při výběru nového televizoru zákazníci hledají zařízení s co nejlepšími zobrazovacími schopnostmi, protože kvalitní obraz je zásadní pro zážitek nejen pro sledování oblíbeného filmu.

OLED televizory LG řady B3 jsou na tomto poli dlouhodobě úspěšné díky speciální technologii samosvítících pixelů, která přináší dle webu výrobce výrazně lepší kontrast a vykreslení barev. To potvrdilo i testování nezávislé spotřebitelské organizace dTest, která udělila dvěma modelům televizoru LG řady B3 – LG OLED65B33 a LG OLED55B33 – ocenění Značka kvality.

Vysoké hodnocení si oba modely získaly díky vysoké kvalitě obrazu ve vysokém rozlišení, skvělému kontrastnímu poměru a pozorovacím úhlům. Oba modely shodně získaly v kategorii obrazu hodnocení „velmi dobře“ s celkovým skóre 82 %.

Pro udělení ocenění byla v testu důležitá i kvalita zvuku, ve které oba modely získaly hodnocení „dobře“ (77 % pro větší, respektive 76 % pro menší model). Na celkovém hodnocení se právě obraz a zvuk podílejí nadpoloviční většinou. Hodnotitelé se také zaměřili na obsluhu zařízení, možnosti smart TV nebo spotřebu elektrické energie.

Technologie samosvítících pixelů, používaná v OLED televizorech LG řady B3 nepotřebuje dodatečné podsvícení obrazovky, protože každý pixel představuje miniaturní diodu, kterou je možné ovládat nezávisle na okolí a podle potřeby je možné jí zcela vypnout a dosáhnout tak dokonale černé barvy. Samozřejmostí je také funkce pro potlačení produkce modrého světla a ochranu očí.
 
Modely z této řady také podporují nové generace herních konzolí a umožňují zobrazení herního obsahu v rozlišení 4K s frekvencí až 120 snímků za vteřinu a podporou technologie HDR. K televizoru je také možné jednoduše připojit herní ovladač a pomocí služby NVIDIA GeForce NOW si užít oblíbené hry přímo v televizoru bez nutnosti vlastnit herní počítač či konzoli.
 
Pro dokonalé sladění obrazu a zvuku jsou také televizory LG řady B3 vybaveny technologií Dolby Vision IQ a Dolby Atmos. Obraz a zvuk je také možné vylepši pomocí umělé inteligence, která analyzuje kvalitu zdrojového signálu a dokáže vylepšit zvuk z 2.0 stereo kvality až na virtuální 7.1.2 kanálový zvuk Dolby Atmos.

Zdroj: LG, dTest

Mohlo by vás zajímat

Reklama