Ultralehký firemní notebook ExpertBook B5 s dotykovým displejem a podporou WiFi 7

Nový notebook má kameru využívající AI s funkcí potlačení šumu / ASUS
ASUS má v portfoliu dvě nové verze firemního notebooku ExpertBook B5. 14palcový model B5404 i 16palcový model B5604 jsou ultralehká zařízení připravená na umělou inteligenci, která kombinují nejnovější procesory až Intel Core Ultra a samostatnou grafickou kartu NVIDIA.

Obě novinky mají dle webu výrobce navíc displeje s poměrem stran 16:10 s větší obrazovou plochou a volitelně také funkci dotykové obrazovky. Díky funkcím využívajícím AI, jako je inteligentní kamera a potlačení šumu, a také připojení WiFi 7 a 4G LTE je práce s notebookem ExpertBook B5 rychlejší a plynulejší.

Důležitá je také bezpečnost, kterou zajišťuje biometrické přihlášení, SSD s podporou RAID 0/1 a volitelná čtečka čipových karet pro ochranu na enterprise úrovni. Zevnitř i zvenčí je ExpertBook B5 vyroben tak, aby zajistil efektivní a příjemnou práci – je to vhodný společník na cestách pro mobilní profesionály, kteří mohou pracovat na více úkolech současně.

ExpertBook B5 byl vždy určen pro profesionály ve firmách, aby zajistil maximální produktivitu v moderní kanceláři – a nové modely na tuto tradici navazují. Díky nejnovějším procesorům Intel Core Ultra a samostatné grafice NVIDIA GeForce RTX 2050 poskytují vysoký výkon pro spouštění softwaru náročného na zdroje nebo zpracování videí a grafiky.

Novinka přináší komfortní používání díky umělé inteligenci a vynikající kompatibilitu. Využívá výkonnou AI architekturu a ekosystém od Intelu a zajišťuje inteligentní výkon a špičkovou bezpečnost. To umožňuje moderním profesionálům ve firmách řešit složitější pracovní úkoly, zvyšovat produktivitu a využívat bezproblémový multitasking a plynulejší spolupráci.

Nový notebook také integruje kameru využívající AI a funkci potlačení šumu, která zlepšuje celkový uživatelský komfort a zajišťuje ničím nerušené schůzky a optimalizovaný obraz a zvuk. Technologie sledování pohybu automaticky zajišťuje vycentrování obličeje uživatele a upravuje zaostření, čímž se eliminuje nepříjemné nastavování kamery uprostřed rozhovoru.

Automaticky se také zlepší kvalita obrazu i jas. Technologie obousměrného potlačení šumu využívající AI zároveň využívá sofistikované techniky strojového učení k filtrování zvuku kolem reproduktoru a k eliminaci šumu u osoby, která s vámi komunikuje – virtuální konverzace tak působí naprosto přirozeně a vy máte pocit, jako byste byli spolu ve stejné místnosti.

Model ExpertBook B5 je určen pro firmy, je proto vybaven mnoha prvky a technologiemi, které zvyšují zabezpečení, usnadňují správu IT a umožňují bezproblémovou práci na dálku.

Nabízí více možností přihlašování, včetně integrovaného snímače otisků prstů, volitelné infračervené kamery pro přihlášení obličejem a volitelné čtečky čipových karet. To poskytuje pohodlí i robustní vícefaktorové ověřování a znamená, že organizace a zejména malé a střední podniky (SMB) mohou využívat zvýšené zabezpečení bez obav z úniku dat. ExpertBook B5 se také snadno upgraduje díky dvěma modulům SO-DIMM a podpoře až 64 GB DDR5 RAM.

Firmy, které se rozhodnou pro ExpertBook B5, mohou těžit také z řady řešení pro správu od společnosti ASUS. Patří mezi ně služba ASUS Endpoint Management Service (AEMS) pro aktualizace ovladačů, centralizovaná správa a služby správy zabezpečení a služba ASUS Pre-Deployment Service (APDS), která zjednodušuje proces nasazení – od registrace zařízení a vytvoření bitové kopie až po předběžnou konfiguraci a registraci – to usnadňuje a urychluje práci pracovníků IT, kteří se tak mohou soustředit na svou hlavní činnost.

Nový ExpertBook B5 je ztělesněním mobility díky ultralehkému celokovovému tělu, které váží pouhých 1,29 kg a je tenké jen 1,89 cm, takže s ním můžete cestovat kamkoli. Jeho tělo vyrobené udržitelným způsobem nabízí vysokou pevnost, která splňuje náročnou americkou vojenskou normu MIL-STD 810H. Notebook je podroben důkladnému internímu testování společnosti ASUS – včetně testů tlaku na panel, nárazů a pádů – aby byla garantována jeho vynikající odolnost a spolehlivost.

Nový notebook využívá velkou baterii, která zaručuje produktivitu po celý pracovní den a podporuje také technologii rychlého nabíjení. Nejnovější technologie WiFi 7 umožňuje ultrarychlé bezdrátové připojení, větší dosah, spolehlivost i v přeplněných oblastech a širší spektrum zaručující rychlejší propustnost a snižující rušení. K dispozici je dokonce volitelně podpora mobilního 4G LTE, která zajišťuje bezproblémové připojení mezi pracovišti.

ExpertBook B5 je také vybaven nejmodejnějšími konektory, včetně dvou portů Thunderbolt 4 USB-C, HDMI 2.1 a volitelné čtečky čipových karet. Využívá také fyzický slot pro nano-SIM kartu a nabízí podporu eSIM.

Zdroj: ASUS

Mohlo by vás zajímat

Reklama