Cenově dostupná autokamera MiVue C595WD upozorní na radary i kamery na křižovatkách

Integrovaný GPS modul kamery zaznamenává rychlost jízdy, přesnou polohu a čas / Mio
Nová sada přední a zadní autokamery MiVue C595W Dual disponuje WIFI funkcemi a aktualizacemi, dostatečně kvalitním záznamem, senzorem Sony STARVIS, GPS a pokročilým parkovacím režimem, ale i patentovaným upozorněním na rychlosti, radary a kamery na křižovatkách.

Zálohování a přenos videa je možný dle webu výrobce i do chytrého telefonu, a to díky pravidelně aktualizované aplikaci MiVue PRO (pro OS Android a iOS). Aplikace slouží i pro aktualizace autokamery (technologie WIFI OTA), zejména aktualizace databáze radarů, případně nového firmwaru a umožňuje i stažení hlasových upozornění v jazyce, jaký si zákazník zvolí (u nás tedy v češtině, případně ve slovenštině), a nahradí tím nativní anglická upozornění.

Když je motor vypnutý, MiVue C595WD se přepne do inteligentního parkovacího režimu. Pokud senzory detekují náraz, nebo pohyby v blízkosti přední části vozidla, automaticky se aktivuje nahrávání. To pomáhá shromažďovat důkazy, i když nejste ve vozidle (vyžaduje trvalé napájení kamery, např. přes Mio SmartBox III). Součástí nahrávky pak je i záznam těsně před incidentem.

MiVue C595WD zobrazuje vzdálenost a čas (vteřiny) k rychlostní kameře (radary), upozorňuje na kamery hlídající přejezd na červenou (křižovatky, semafory). Novinkou je i moderní funkce upozorňování na úseková měření, tedy před ním, na jeho počátku, detailně v jeho průběhu a po jeho skončení.

Poskytuje tak informace o aktuální a průměrné rychlosti vozu a rychlostním omezení v úseku, a navíc čas a metráž zbývající do konce úseku. Řidič tak může upravit rychlost daleko dříve, než na jeho konci a přispět tak k plynulosti dopravy.

Díky funkci Smart Alert je řidič upozorněn v dostatečné vzdálenosti, a to v závislosti na rychlosti vozidla. Řidič tak vždy bude vědět, jak rychle může jet, jde o patentovanou funkci – čím rychleji řidič jede, tím dříve ho kamera upozorní. Bezplatné aktualizace databází radarů po celou dobu životnosti zařízení.

Integrovaný GPS modul zaznamenává rychlost jízdy, přesnou polohu a čas (razítko ve videu lze případně vypnout). Zajišťuje i automatickou kalibraci času a polohy, a to i po delší době mimo provoz.

Technologie Mio Night Vision Pro zajištuje díky objektivu s vysokou světelností a sestavě skleněných čoček, dosažení plynulých a jasných záznamu, i za zhoršených světelných podmínek. MiVue C595WD je vybavena senzorem STARVIS od společnosti Sony. Objektiv s vysokou světelností propouští více světla pro dosažení vynikajícího kontrastu a bohatých barev, i za zhoršených světelných podmínek.

Model Mio MiVue C595WD je aktuálně k dostání v českých e-shopech od 3.100 Kč a ve verzi MiVue C595W bez zadní kamery jen za 2.100 Kč.

Zdroj: Mio

Mohlo by vás zajímat

Reklama