Na Letišti Praha dochází opakovaně k problémům s odbavením zavazadel

Prioritou je nyní na Letiště Václava Havla nakládka zavazadel na odletech / Letiště Václava Havla
Z pražského letiště odlétají v těchto dnech některá letadla i zcela bez kufrů jejich pasažérů. Tento kolaps vysvětluje vedení Letiště Václava Havla nečekaně zvýšeným počtem turistů a také aktuálním nedostatkem personálu.

Letiště Praha a handlingová společnost CSAH nastalou situaci průběžně řeší a pokouší se odesílat zavazadla do konkrétní destinace nejbližším možným letem, aby cestující měli svá zavazadla co nejrychleji u sebe.

V následujících dnech doporučuje management Letiště Praha cestujícím, aby měli u sebe na palubě letadla nejnutnější léky a hygienické potřeby. Prioritou je nyní nakládka zavazadel na odletech.

Tím se může zpozdit vykládka zavazadel cestujících, kteří přiletí zpět do Prahy. Pokud tedy cestující nechtějí čekat na svá zavazadla, doporučují jim zástupci vedení pražského letiště, aby vyplnili formulář na reklamační přepážce, případně na webu letecké společnosti, na který je odkáže QR kód v celním prostoru a zavazadlo jim handlingová společnost doveze domů zdarma.

Dnes od 15:00 je také dočasně aktivována speciální linka (číslo 220 11 1444) určená pro cestující, kteří nemají v destinaci své zavazadlo.

Důvodem této situace je kombinace externích vlivů jako je přetíženost letového provozu, velká zpoždění a také nárazový nedostatek lidí v handligové společnosti v provozních špičkách. To je způsobené tím, že reálný provoz je vyšší, než jaká byla predikce. Situaci na pražském letišti budeme i nadále sledovat.

Zdroj: Letiště Praha, CSAH

Mohlo by vás zajímat

Reklama