Nový iPad mini s podporou Apple Intelligence disponuje výkonným čipem A17 Pro

Nový iPad mini podporuje Wi‑Fi 6E, která je oproti předchozí generaci až dvakrát rychlejší / Apple
Nově představený iPad mini si zachoval oblíbené přenosné provedení, prodává se ve čtyřech barvách, včetně nové modré a fialové, a má 8,3palcový Liquid Retina displej.

Čip A17 Pro dává novince výrazně vyšší výkon i na ty nejnáročnější činnosti. Podle webu výrobce má rychlejší CPU a GPU, až 2× rychlejší Neural Engine než iPad mini předchozí generace1 a podporuje Apple Intelligence.

Podpora Apple Pencilu Pro posouvá všestrannost a možnosti nového iPadu mini o pořádný kus dál a otvírá úplně nové možnosti práce i tvorby. 12MP širokoúhlý zadní fotoaparát s podporou Smart HDR 4 dělá ještě přirozenější fotky s větším dynamickým rozsahem. Navíc dokáže s pomocí strojového učení přímo v aplikaci Fotoaparát rozpoznávat a skenovat dokumenty.

Nový iPad mini má baterii na celý den a iPadOS 18 s úplně novými možnostmi. Jeho cena začíná na 15.490 Kč za konfiguraci se 128GB úložištěm, což je proti předchozí generaci dvojnásobná kapacita. Zákazníci si můžou nový iPad mini objednat už nyní, v prodeji bude od středy 23. října 2024.

Nejzajímavější je na novince skutečně podávaný výkon. Ve srovnání s čipem A15 Bionic v iPadu mini předchozí generaci přináší výkonný A17 Pro celou řadu vylepšení. Jeho 6jádrové CPU se dvěma výkonnostními jádry a čtyřmi úspornými jádry dosahuje až o 30 % vyššího výkonu CPU. A 5jádrové GPU v čipu A17 Pro podává až o 25 % vyšší grafický výkon než předchozí generace.

A17 Pro navíc otvírá úplně nové možnosti včetně podpory profesionálních aplikací, jaké používají návrháři, piloti, lékaři a další profese. Uživatelům přináší nevídaně rychlé úpravy fotek, ještě přesvědčivější aplikace s rozšířenou realitou (AR) a spoustu dalšího. Hry jsou na novém iPadu mini realističtější díky hardwarově akcelerovanému sledování paprsků, které je až 4× rychlejší než čistě softwarové sledování paprsků, podpoře dynamické mezipaměti a hardwarově akcelerovanému síťovému stínování.

Uživatelé pocítí výkon ultrapřenosného iPadu mini ve všem, na co sáhnou, od rychlejšího vytváření poutavého obsahu v Affinity Designeru až po hraní graficky náročných her jako Zenless Zone Zero.

Díky rychlejšímu bezdrátovému i drátovému připojení toho uživatelé s iPadem mini zvládnou ještě víc i na cestách. Nový iPad mini podporuje Wi‑Fi 6E, která je oproti předchozí generaci až dvakrát rychlejší, takže uživatelé můžou stahovat soubory, hrát online hry a streamovat filmy ještě plynuleji.

Na modelech Wi‑Fi + Cellular s 5G můžou za pochodu pracovat se svými soubory, komunikovat i rychle zálohovat data. Celulární modely nového iPadu mini používají eSIM, která představuje bezpečnější alternativu fyzické SIM karty. Uživatelům umožňuje snadno nastavit nebo digitálně přenést stávající tarify a používat na jednom zařízení několik mobilních tarifů.

Zákazníci se můžou na novém iPadu mini jednoduše připojit přes datové tarify ve víc než 190 zemích a oblastech po celém světě a nepotřebují k tomu fyzickou SIM kartu místního operátora. USB‑C port je teď dvakrát rychlejší než u předchozí generace a přenáší data rychlostí až 10 Gb/s, takže importování velkých fotek a videí je ještě svižnější.

Zdroj: Apple

Mohlo by vás zajímat

Reklama