Pro příznivce vyváženého zvuku: Miniaturní špunty Byrd s personalizací zvuku

 
Další 1 fotografie v galerii
Bezdrátová sluchátka beyerdynamic Blue Byrd s šestihodinovou výdrží na baterie / Beyerdynamic
Na novém modelu sluchátek Blue Byrd je asi nejzajímavěhší možnost personalizace zvuku podle individuálních sluchových vlastností posluchače. Tato nová řada sluchátek do uší toho však nabízí daleko více.

Na tuzemském trhu se objevila hned dvoje nová sluchátka typu „špunty“, jde o beyerdynamic Soul Byrd a Blue Byrd. Oba modely jsou zároveň prvními zástupci nové řady Byrd, která reprezentuje nejmodernější technologie v malém pouzdru a ve své kategorii nabízejí posluchačům maximální komfort i zvukové vlastnosti.

Model Soul Byrd je základním kabelovým modelem a představuje pohodlná sluchátka s velkým frekvenčním rozsahem a vyváženým zvukem pro každodenní použití. Příznivce bezdrátového poslechu osloví varianta beyerdynamic Blue Byrd, která přidává šestihodinovou výdrž na baterie, podporu protokolu aptX a také možnost personalizace zvuku MOSAYC, která upraví charakteristiku reprodukce individuálně pro každého uživatele podle jeho sluchu.

Základní model nové řady sluchátek do uší, beyerdynamic Soul Byrd, umožňuje dosáhnout i při zmenšení celých sluchátek velkého frekvenčního rozsahu 10 Hz až 25 kHz, a to současně se zachováním minimální hodnoty harmonického zkreslení (< 0,015 %). Sluchátka jsou vybavena mikrofonem a kabel je osazen ovládacími prvky pro regulaci hlasitosti a přijetí či zavěšení hovoru. Ukončen je nejčastěji používaným stereo konektorem typu 3,5 mm jack.

Možnost personalizace zvuku pochází z lékařského prostředí, byla dosud dostupná pouze ve spojení s velkými sluchátky a jejím původcem je německá společnost Mimi Hearing Technologies, s níž beyerdynamic úzce spolupracuje.

Druhý model Blue Byrd představuje vůbec první sluchátka do uší, která tuto možnost nabízejí. Jedná se o optimalizaci zvuku podle individuálního sluchu uživatele. Uživatel absolvuje poslechovou zkoušku, během níž systém pozná, která frekvenční pásma vnímá silněji a která naopak méně.

Po absolvování tohoto osobního testu sluchu je, zjednodušeně řečeno, upraven ekvalizér sluchátek tak, že zdůrazní frekvence, v nichž má uživatel sluchový propad. Sluchátka Blue Byrd si zachovávají všechny zvukové vlastnosti základního modelu a přidávají bezdrátové provedení s podporou protokolu aptX pro vysoce kvalitní bezdrátový poslech a až šestihodinovou výdrž na vestavěnou dobíjecí baterii.

Sluchátka beyerdynamic Soul Byrd jsou již v prodeji, a to za 2 190 Kč, model Blue Byrd pak stojí 3 490 Kč.

Mohlo by vás zajímat

Reklama