Podle průzkumu vlastní chytrý televizor již téměř 60 % Čechů

U způsobů využití chytrého televizoru Češi ještě stále tápají / Samsung
Chytrý televizor nyní vlastní téměř 60 % Čechů, dalších 25 % si ho navíc plánuje v blízké době pořídit. Z výsledků ale vyplývá, že chytrým funkcím ještě Češi na chuť příliš nepřišli a namísto jejich využívání v televizoru stále více spoléhají na svůj mobilní telefon.

Může se to mnohdy zdát až škoda, protože dnešní chytré televizory mají nabídku aplikací skutečně širokou a vybere si z nich opravdu každý. Bez ohledu na to, jestli miluje hudbu, má rád YouTube videa, sleduje internetovou televizi a zpravodajství nebo hraje hry.

Téměř polovina (46 %) navíc televizor využívá jen jako kulisu při jiných činnostech, které během dne dělají ve stejné místnosti. A to dokonce i při usínání – ve své ložnici televizor preferuje 36 % Čechů s tím, že každý čtvrtý je zvyklý při zapnuté televizi usínat.

U způsobů využití chytrého televizoru Češi ještě stále tápají, u sledování se pravidelně se svou rodinou schází 2/3 z nich a pro více než 60 % je právě televizor synonymem pro ten pravý domácí odpočinek.

Jako top prostor k umístění televizoru se však stále drží obývací pokoje, které jsou pro Čechy tím pravým synonymem k relaxu u sledování filmů, seriálů, televizního vysílání nebo sportovních přenosů. Pro 61 % z nich je navíc televizor tím nejdůležitějším objektem, ke kterému se upíná veškerá pozornost a mnohdy mu podléhá i zařizování zbytku místnosti. Jako nejčastější umístění pak Češi volí komodu nebo televizní stolek při zdi (68 %).

To vše vyplynulo v rámci sociologického průzkumu, který si v listopadu 2019 ku příležitosti uvedení nového lifestylového televizoru The Frame nechala vypracovat společnost Samsung na reprezentativním vzorku 525 Čechů ve věku 18 až 65 let.

Mohlo by vás zajímat

Reklama