Nový audio převodník zajistí drátový i bezdrátový přenos audiosignálu

Snadno tak propojíte například televizor s domácí HI-FI stereo soupravou nebo sluchátky / Pixabay
S novým převodníkem AudioConverter XS lze přenášet zvuk například z televize nebo mobilního telefonu do stereo systému se zesilovačem a reproduktory. Přenos je možný drátově, pomocí propojovacích kabelů, nebo bezdrátově přes Bluetooth připojení.

Model EVOLVEO AudioConverter XS nabízí široké možnosti převádění audio signálů z různých typů propojení. Zejména mezi optickým kabelem a analogovým (DAC převodník 16bit/96kHz) a naopak ((ADC převodník 16bit/48kHz).

Díky podpoře Bluetooth připojení pak umí bezdrátově posílat signál z optického nebo analogového vstupu až na dvě Bluetooth zařízení současně (24bit pomocí S/PDIF). AudioConverter XS umí také přijímat bezdrátový signál Bluetooth a převádět je na signál vedený optickým nebo analogovým kabelem.

Takto je možné propojit například televizor s domácí HI-FI stereo soupravou, sluchátky a dalšími produkty pro reprodukci zvuku, jako jsou přenosné reproduktory nebo soundbary. Pomocí EVOLVEO AudioConverter XS je také možné propojit například mobilní telefon jako zdroj zvukového signálu s audiosystémem, který nemá bezdrátové připojení. Pro snadné párování podporuje AudioConverter XS také NFC připojení.

Model AudioConverter XS v kompaktním provedení a malých rozměrech (126 × 94 × 29 mm) má digitální vstup TOSLING (optický S/PDIF) a analogový audio výstup pro sluchátka 3,5mm jack. Obdobné rozhraní je k dispozici také pro výstup signálu. Současně toto zařízení umožňuje bezdrátový Bluetooth 5.0 výstup, respektive vstup zvukového signálu.

Dosah Bluetooth připojení je až 70 metrů, v uzavřeném prostoru pak 25 až 35 metrů. AudioConverter XS podporuje kodek aptX-HD 24bit audio pro vysokou kvalitu bezdrátového přenosu s velmi nízkou časovou prodlevou (aptX Low Latency). Při přenosu signálu nedochází k žádnému zpoždění synchronizace. AudioConverter XS je tedy vhodný mimo jiné pro sledování TV, filmů nebo hraní her a pro bezproblémové přenášení zvuku na vybrané zařízení.

Mohlo by vás zajímat

Reklama